Cum putea fi salvata Alexandra

Se discuta zilnic despre Alexandra si despre cum ar fi putut ea fi salvata, iar eu imi aduc aminte de tragedia aviatica din 2014, cand tot din cauza neputintei autoritatile am asistat la o tragedie. In mod cert fata putea fi salvata, atata timp cat s-a vorbit de cinci ori la telefon cu ea. Cum? Pai variante erau, o puneau sa sune la cei de la reteaua telefonioca, nu mai zic ca se poate transmite locatia direct de pe telefon. Daca fata avea in mana un smartphone deja nu mai exista dubii ca putea trimitie coordonatele GPS.

Cum putea fi salvata Alexandra

Daca cei de la 112 nu o puneau sa inchida telefonul si cand a fost surprinsa ii dadea telefonul lui Dinca, este mai mult ca sigur ca Alexandra ar fi fost salvata, desi inca se mai crede ca ea ar fi vie. Putea fi ea arsa in totalitate? Noi zicem ca DA, mai ales daca se-au pus si alte substante combustibile. Ar fi culmea ca la IML sa se fi facut erori, deja se cauta bani ca sa se faca o contraexpertiza in UK.

Am insa dubii ca la IML s-a produs o eroare, asa ca degeaba se dau sperante parintilor, probele ADN au vorbit singure. Partea rea este ca fata ar fi putut fi salvata daca actionau profesionist autoritatile. Chiar sunt curios acum dupa doua astfel de evenimente tragice vom avea un cod de procedura in cazul disparitiilor de persoane. Mai este inca o problema nerezolvata: ce ar trebui sa pateasca astfel de persoane ca Gheorghe Dinca? Este normal sa faca cativa ani la racoare si atat? Iar tot noi sa-i platim cazarea si masa?

News Reporter