Cum ne afecteaza criza din ultimile doua luni

Nu stiu daca va imaginati, dar imaginea de mai sus explica clar cum este si cum ne afecteaza criza asta pe noi toti. Totul pleaca de la tipul asta cu numarul 3, iar la numarul 4 ii avem pe cei ce-si taie singuri craca.  Acum cateva zile am discutat cu un client pentru publicitate, se plangea ca i-au scazut vanzarile. Zic:stai asa ca aici te ajutam noi, te putem promova pe site-ul nostru la un public de peste 200.000 de persoane. Nu e chiar putin lucru, nu crezi? O, super – cand incepem? Pai zic eu, cand faci prima plata? Pai trebuie platit asa de la inceput? Nu facem cateva luni de proba?

Cum ne afecteaza criza din ultimile doua luni

Deci toti stiu ca publicitatea este sufletul comertului, dar nu toti stiu ca sunt doua chestii de care trebuie sa tii cont: programele de awareness – adica sa stie lumea de tine, sa afle ca existi. Cam asta fac de fapt influencerii, nu vad direct – dar aduc brandul tau la cat mai multi potentiali clienti. A, mai exista si partea cu vanzarile, adica cati clienti poti aduce intr-un interval de timp. Aici e o alta afacere, alti bani si alta munca.

Partea de awareness e mai simpla, ca nu trebuie decat sa le explici cititorilor ca exista cutare firma si ci ce se ocupa ea. Ce tipuri de produse are, etc. Pe de alta parte nu poti face numai astfel de campanii, genul celor de le face Coca Cola de sarbatori. Asa ca e bine sa te gandeste la ambele modalitati, fati un buget si apoi vezi cine te poate ajuta. Vrei sa faci singur pe FaceBook? Iti dau o idee, vezi cat costa FaceBook Ads, analizeaza si fa chiar o proba. Apoi calculeaza cat ai cheltuit si cat ai castigat. Dar nu iti taia singur craca, adica investeste in publicitate, nu le face tu pe toate singur, ca nu ai nici timpul si nici priceperea necesara. Sau NA, poate ca le ai pe toate, numai tu stii adevarul.

News Reporter