China propune o noua harta a Ucrainei

China propune o noua harta a Ucrainei, in are Rusia primeste ce deja a cucerit, plus ceea ce a anexat doar pe hartie, la care mai adauga si o zona demilitarizata, unde Ucrana mai cedeaza zona de este pana la Nipru sub pretextul unei zone demilitarizate [ nu m-ar mira sa fie identica cu Transnistria ca admnistrare! ]. Ma intreb daca ar accepta asa ceva legat de China, in sensul ca acum isi disputa Taiwanul, sa cedeze 25% din tara ca zona demilitarizata, iar Taiwanul sa primeasca zona maritima in intregime. Asa, de dragul pacii! O propunere evident irealizabila, de dragul discutiei.

China propune o noua harta a Ucrainei

Se pare ca deja China a ales de partea cui este – nu zic ca mai era cineva care credea ca lucrurile stau altfel – mai exact de partea Rusei. Evident ca Bahmutul o sa cada in zilele urmatoare – asa cum a cazut si Mariopolul, urmand sa ne asteptam la recuperari de teritorii peste cateva luni, dupa ce sosesc tancurile Leopard 2 in Ucraina. Interesanta este ideea chinezilor de a imparti Kievul in doua, o parte ucrainienilor si o parte rusilor – cine ar fi de acord, dupa un an de lupte, pentru a pastra Ucrana intreaga.

Planul chinezilor e jenant, nici nu stii de ce l-au facut: sa le faca pe plac rusilor, sau sa-si arate pozitia mai clar americanilor? Este evident ca ucrainienii nu au puterea de a recupera integral zonele ocupate, chiar daca ar elibera Crimeea, zona nu ar fi prea usor de aparat, nu mai zic de recuperararea a 100% din teritorii. Pe de alta parte, nici rusii nu stau tocmai bine, au un front de 800 de kilometri de sustinut, pana la urma undeva va apare o bresa, doar sa aiba ucrainienii suficienti oameni sa poata apara tot flancul estic si pe cel sudic.

Este ok ca stim deja cum vad chinezii pacea, ramane de vazut daca vor ajuta sau nu Rusia mai departe, lupta economica e dura, piata este deja deranjata profund, atat vestul cat si estul trebuie sa gaseasca o iesire. China nu poate supravietui fara piata vestica, dar nici Europa fara produsele ieftine fabricate in China. Mai smecheri coreenii are s-au mutat in Vietnam cu productia, sa vedem ce va urma in martie si aprilie, va fi decisiv pentru piata globala.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *