Cati bani a castigat Ilie Nastase din tenis

Stim cu totii cine a este Ilie Nastase si cum a reprezentat el Romania in tenisul mondial, dar stiti cati bani a castigat tenismenul din asta? Evident ca nu vorbim de banii din sponsorizari si alte activitati, ci doar de premiile primite incadrul turneelor in care a jucat. Fostul numarul 1 mondial in 1973 a primit ca recompensa pentru jocul sau 2.076.761 de $. Raportat la acele vremuri putem zice ca a fost o mica avere. Sa nu uitam ca acesti bani reprezinta venitul brut al jucatorului de tenis, deci din ei a mai platit si impozite.

Cati bani a castigat Ilie Nastase din tenis

Stim deja ca Ilie Nastase a castigat marele premiu la Roland Garos, dar oar ecati bani a castigat el pentru asta? Ca sa va faceti o idee, daca esti eliminat azi din primul tur, primesti 40.000 de euro! Sa tot joci tenis azi, nu-i asa? Dar Ilie Nastase a primit doar 25.000 de dolari! Va dati seama cate turnee a trebuit sa joace si cate meciuri sa catige ca sa ajunga la 2 milioane de dolari incasati? In schimb la turneul din 1989 de la Tel Aviv, a incasat brut 130 de mii de dolari, net 100.000 $.

Ilie Nastase a adus Romania in Cupa Devis. Pana la el nu auzise nimeni de noi, desi jucam pe plan mondial din 1922. Totusi primul care a adus numele tarii in atenitia mondiala nu a fost Ilie ci Ion Tiriac. Dar a urmat anul 1972 cand la Wimbledon, Ilie Nastase a aratat ce poate, urmand ca anul urmator sa devina numarul 1 in tenisul mondial. Au inceput sa curga banii, iar in anul 1976 a fost primul jucator de tenis din Europa care a trecut de suma de 1 miluion de dolari incasati ca premii.

Alt record al lui Ilie Nastase in lumea tenisului, a fost primul jucator care a trecut de 100 de victorii la marile turnee, de 57 de ori la simplu si de 51 de ori la dublu. cel mai inversunat competitor a fost Jimmy Connors in compania caruia a jucar multe finale, pe unele le-a castigat, pe altele le-a pierdut. Iar la final va vom da o stire care o sa va bucure: Ilie Nastase a deschis lista ATP a celor mai buni jucatori. De atunci, din 1973 se tine acest clasament. Timp de 40 de saptamani, din 23 august pana in iunie 1974 Ilie a fost numarul 1! A fost detronat de John Newcombe si apoi de adversarul sau direct, Jimmy Connors.

News Reporter