Calatoria in timp de la Chanel

Pe maestru adesea il inspira culoarea și stilul national al unor culturi, chiar daca au dispărut de mult, de exemplu, Bizantul.
Dar despre Egiptul Antic, vrem sa va spunem special. In ciuda unui patrimoniu foarte bogat, sub forma de numeroase fresce, monumente de arhitectura, obiecte obisnuite, surse scrise (decriptate), Egiptul antic ramane una dintre cele mai misterioase civilizatii. Poate ca este dificil pentru noi, traind in secolele XX-XXI, sa intelegem si sa acceptăm stilul de viata al oamenilor dintr-o asemenea epoca indepartata, modul lor de gandire si de valori. Chiar si afilierea lor rasiala nu este clar stabilita.

Cea mai recenta colectie a Marelui si Teribilului Maestru Karl Lagerfeld este dedicata Egiptului antic.

 

Hainele, stilul, bijuteriile, pe care le vedem pe numeroasele fresce conservate ii inspira si pe cei mai sofisticati oameni. Imi amintesc foarte bine un profesor de la departamentul de gemologie al institutului nostru. Inspirata de vizita la expozitia de bijuterii din Egiptul antic, ea a comandat unui bijuteer un set: un colier, o bratara, cercei si inele pereche si cat de neobisnuit si uimitor arata combinatia aurului, turcoazului si coralului! Si da, merita banii. A devenit o adevarata senzatie! Cel putin in scoala noastra din timpuri vechi(o mie noua sute nouazeci si cinci de ani de la AH).

In acest articol, vrem sa va aratam nu numai modelele de pe podium, dar și modelele de pe fresce, care l-au inspirat pe Marele Couturier. Am ales picturi murale cu doamne in haine frumoase si, speram ca am ales bine.
Albul cu albastru este foarte elegant.

Combinatia dintre aur si alb este foarte interesanta. Aminteste de vechii greci.

Amestec foarte colorat de albastru si portocaliu. Apropo, majoritatea posterelor din filme sunt facute in aceste culori. Exista ceva in ele.

Acum putem face pe desteptii. Pe Internet, am dat peste texte despre etica, moralitate etc. atribuite Faraonului Ptahhotep (secolul al X-lea i.Hr.). Sunt relevante astazi?

Ttți cercetatorii sunt de acord ca limba, textele, modul de prezentare din vechile papirusuri egiptene sunt foarte ciudate si dificile pentru perceptia omului modern. Dar sensul … Probabil, nobletea si demnitatea au ramas aceleasi tot timpul. Si toti oamenii invatati, neprihaniti si in același timp necajiți au trait in secolul al XIX-lea i.Hr. (inregistrat oficial pe papirusul semnat si ștampilat de Faraon).

Combinatia dintre negru și aur este foarte orientala si arata fatal. Destul de est.

Sunt innebunita dupa combinatia de culori intre turcoaz si azur.

Vizualizati si ALBUMUL cu aceste creatii!

News Reporter