Beneficiile uleiului de arahide

Nu este greu de ghicit, ca uleiul de arahide este obtinut din fructul de arahide zdrobite, in cea mai mare parte prin presare la rece.

Beneficiile uleiului de arahide, mai cu seama in ingrijirea pielii

Fructele de arahide cu coaja lemnoasa contin ulei gras aproximativ 6%, ceea ce permite a obtine cam 50 de kilograme de ulei din 100 kg de materie prima.Uleiul de arahide rezultat este de o culoate galben deschisa, uneori, mai intunecata de culoare roscata sau verzuie, cu un miros dulce si placut, foarte puternic, pe care nu il pot retorta nici uleiurile esentiale.

ulei de arahideValoarea uleiului de arahide in ngrijirea pielii si proprietatile sale benefice sunt datorate in primul rand compozitiei sale. De exemplu, acizii grasi nesaturati: oleic si linoleic si acizii saturati: stearic, arahidic si palmitic actioneaza pozitiv asupra pielii, facilitand recuperarea si reabilitarea acesteia. Prin acesti acizi, pielea fetei devine neteda in mod substantial, dispar majoritatea ridurilor faciale mimice si de varsta, se elimina multe dintre problemele pielii. Alte parti componente ale uleiului de arahide – amidonul, materialele proteice, vitamina E care este foarte importanta pielii, ea accelereaza procesul de actualizare a celulelor sale, precum si elementele cum ar fi colina si betaina.

Fara a intra in detalii cu privire la modul in care o anumita componenta actioneaza asupra fetei, putem spune cu certitudine ca utilizarea regulata a uleiului de arahide contribuie la o imbunatatire semnificativa a pielii.
Mai ales acest ulei este recomandat pentru pielea uscata, deshidratata si deja matura. Proprietatile de baza a uleiului de arahide  constau in netezirea, inmuierea, nutritia si hidratarea pielii. Uleiul de arahide utilizat da netezimea vizuala, pielea se inmoaie, se hidrateaza si devine saturata cu substante nutritive necesare, fara a lasa un sentiment de grasime, intareste peretii vaselor de sange, prevenind formarea de radicali liberi, dispar ridurile fine, superficiale de pe fata, si, in general, prevene primele semne de imbatranire a pielii.
De asemenea, din cauza acidului linoleic uleiul de arahide are o proprietate buna de a retine umezeala in piele, protejand pielea de pe fata de uscare, hipersensibilitate si inflamatie. Sa aveti sanatate!

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *