Batista de buzunar este punctul culminant al oricarei imagini!

O batista in buzunarul sacoului, tot el batista-pasha – culmea finala a unei imaginii elegante. Doar un mic detaliu care poate exprima individualitatea proprietarului. Un sondaj a cunostintelor de sexul masculin a aratat ca multi oameni considera o batista de matase ceva prea pretentios si complet inutil la un costumul. Poate in zadar cred asta? Haideti sa aflam mai multe despre acest accesoriu. La inceput putina istorie, apoi mai multe exemple de combinatii bune a batistelor cu restul hainelor, iar la sfarsit cateva lectii simple de pe pliare a unei batiste.

Din timpul Renasterii, batista era o parte integranta a etichetei destinate igienei personale. Un astfel de accesoriu vorbea despre statutul social ridicat si educatia proprietarului sau. In timp, esarfele si batistele au devenit din ce in ce mai mult un ornament, iar din secolul al XVII-lea in buzunarul jachetei pentru a fi mereu la indemana pentru iubitorii de tutun. Dupa cum puteti observa, acest element al costumului vorbeste numai de nobilime si eleganta.

 

Doar sa nu uitati ca in zilele noastre regula importanta dicteaza folosirea batistei in buzunar doar in scopuri decorative, nu practice!

Batista din buzunar nu trebuie sa aiba aceeasi culoare ca si cravata, dar trebuie combinata cu intregul costum.

In exemplu bun este batista-pasha perfect combinata cu o camaa alba si o vesta albastra.

In alt exemplu se combina perfect cu camasa si nasturii de la jacheta.

Accesoriul se poate potrivi perfect chiar si cu pantalonii!

Batista alba va arata laconic cu orice costum.

O selectie de imagini elegante, completate cu o batista de buzunar. Cu toate acestea, cu o abordare delicata, accesoriul nu pare deloc in plus, ci aduce un ultim si elegant retus.

Si cine a spus ca esarfa-pasha este doar un accesoriu al unui barbat? Pentru reprezentantele sexului frumos, el se potriveste perfect si subliniaza eleganta costumului.

Decorul pentru buzunarul de la pieptul sacoului este atat de individual incat nu poate fi doar o batista, ci, de exemplu, pene sau un peste de lemn. Foarte creativ si amuzant!

Vizualizati si un  ALBUM cu toate aceste modele pentru inspiratie si studiere.

In cele din urma studiati cateva lectii simple despre plierea unei batiste de buzunar.

Plierea unei batiste-pasha poate avea zeci de moduri, aproape de arta de origami.

Pentru sfarsit – nu ezitati sa va exprimati individualitatea in orice fel!

 

News Reporter