Bucurestenii ar putea primi bani daca se testeaza de COVID

Gabriela Firea vrea sa treaca un proiect prin Consiliul General al Capitalei, „Testam pentru Bucuresti„, prin care peste 10.000 de bucuresteni vor fi platiti cu 200 de lei daca se testeaza pentru confirmarea imbolnavirii cu COVID-19. Nu zic ca e rau, desi numarul de 10 mii e cam mic pentru cele peste 2 milioane de locuitori. Va fi aglomeratie? Nu cumva o sa imbolnavim mai multi cu ocazia asta? Oricum bugetul de 2 milioane de lei nu e tocmai mic. Daca v-a fi aprobata propunerea Gabrielei Firea vom sti mai multe despre starea de sanatate a cetatenilor din capitala. Interesant este care este situatia studentilor care nu au mutatie in Bucuresti.

Bucurestenii ar putea primi bani daca se testeaza de COVID

Pe 15 mai incepe „marea relaxare” asa cum este ea cunoscuta printre romani, evident capitala va fi cea mai expusa la riscul de a contracta COVID-ul. Oricum salutam initiativa primarului general, asta va stimula dorinta oamenilor de a sti care e starea lor de sanatate. Pentru cei loviti in buget de starea de urgenta si acesti 200 de lei sunt bine veniti. Pacat ca nu se stie daca studentii care nu si-au facut mutatie – stim ca cele mai multe chirii pentru studentii din capitala sunt la negru, iar acestia sunt cei mai activi in viata sociala, prin urmare era indicat sa faca si ei parte din program pe baza adeverentiei de student la zi.

In rest sa vedem daca va fi votat proiectul caci multe proiecte bune au ramas la stadiul de initiativa, fara a mai fi puse si in practica. O bulina alba pentru doamna Gabriela Firea!

News Reporter