Cele mai mari amenzi din Europa anulate de Curtea Constitutionala

Cele mai mari amenzi din Europa au fost anulate de Curtea Constitutionala dupa ce Avocatul Poporului le-a contestat. Asa ca pe de o parte avem o veste buna, pe de alta aprte de dezlantuie debandada din justitie. De ce? Pai pentru ca amenzile alea mari date pentru ca s-au incalcat dispozitiile Ordonantelor Militare au fost marite exagerat, dar nu se anuleaza. Adica in 15 zile dupa ce se vor redeschide judecatoriile, zecile de mii de romani vor trebui sa le conteste in instata. O ordonanta de urgenta evident ca nu se justifica, ca cine stie, poate raman cativa fraieri care nu vor izbuti sa ajunga la judecatorie.

Amenzile anulate de Curtea Constitutionala

Deci asa cum spuneam mai sus, amenzile astea date la un nivel de neimaginat, vor fi anulate doar dupa ce le contesti in justitie. Va scapa si primarul Robert Negoita, care a primit impreuna cu iubita sa 10.000 de  lei de caciula, vor scapa si cei ce s-au filmat la chef in padure, doar pentru ca li s-au pus amenzi prea mari. Nu se stie daca deciziile judecatorilor vor anula cu totul amenzile, sau doar marimea lor.

Ieri era sa-l criticam pe Dragos Patraru care spunea ca nu se vor plati amenzile pentru ca oamenii nu au atatia bani, ceea ce nu e chiar ok. Ne referim la a spune pe un canal media ca puteti incalca legea, caci nu veti plati amenda. Uite ca vine C.C. si ii da dreptate. Problema este ca incepand cu 30 mai e posibil sa se blocheze sistemul judecatoresc – sau ma rog, sa rezolve contestatiile peste un an sau doi. Asadar nu e caz rezolvat, dar e totusi un pas inainte. S-au dus planurile facute de Vela cu banii din amenzi!

News Reporter