Romania are cei mai multi proprietari de locuinte

Desi este greu de crezut, Romania are cei mai multi locuitori care au propria locuinta, nu doar din Uniunea Europeana ci si din lume. DA, 96% dintre romani au propria lor casa sau apartament. Topul tarilor cu cei mai multi proprietari de locuinte este dominat de fostele tari comuniste, iar tara cu cei mai putini proprietari este Germania, cu doar 51,7% din populatie. Totusi cererea de locuinte este mare si in tara noastra, iar numarul chiriasilor este destul de mare. Banuiesc ca statitstica este facuta putin gresit, pentru ca ma indoiesc ca cei sub 18 ani sunt proprietari, asa ca acest studiu cred ca s-a facut pe familie, unde copii care locuiesc cu parintii sau ai caror parinti au o locuinta sunt trecuti la categoria proprietari.

Romania are cei mai multi proprietari de locuinte

Foarte multe statitistici nu sunt chiar exacte, sau nu reflecta in totalitate situatia de pe teren. Asa se face ca romanii apar ca proprietari foarte aproape de 100%, adica doar 4$ dintre noi nu au o casa a lor, conform acestei statitstici la nivel mondial. In mediul rural este adevarat, cred ca aproape 100% dintre cei ce stau la casa stau in propria locuinta, dar la oras nu mai este chiar asa. Numai numarul de apartamente inchiriate in Bucuresti si in alte orase universitare arata cum stau de fapt lucrurile.

Nu mai zic de programul prima casa, dar asta e o alta discutie. Sa ne bucuram ca in statistici stam bine, avem cu totii unde sta. Cel putin teoretic. Daca ma uit la familia mea, eu si sotia locuim in casa proprietate, ba mai mult, avem si o casa de vacanta, in schimb cei trei copii stau cu chirie si nu au casa lor. Adica din 5 persoane, doar doua au locuinta, mai putin de 50%. Daca insa includem copii majori tot in familia noastra, reiese ca toti avem unde sta [ ceea ce nu este departe de adevar, avand in vedere ca fiecare are camera lui! ]. Adica depinde cum numeri, nu-i asa?

News Reporter