Alegeri locale turul 2 Republica Moldova – 3 noiembrie

A sosit si momentul adevarului in cazul alegerilor locale din turul 2 in Republica Moldova, marea batalie se va da evident pentru capitala, Chisinau. In batalia finala au ramas doi candidati, dar in total sunt alegeri in 384 de localitati. Bizara este relatia dintre PSRM si Andrei Nastatse – ca sa nu zicem mai larg Blocul Acum si PSRM. Desi aliati la guvernare, Nastase si Ion Ceban s-au atacat dur in cursa pentru Chisinau. Azi prezenta la vot in capitala este mai scazuta decat de obicei, dar sa nu uitam ca este si mai frig [ desi am inteles ca s-a dat drumul in sfarsit la caldura in majoritatea blocurilor din Chisinau ].

Alegeri locale turul 2 Republica Moldova – 3 noiembrie

In opinia analistilor politici de la WebPress castigatorul de azi al alegerilor din Chisinau va fi Andrei Nastase [ care teoretic chiar este primarul Chisinaului in urma scrutinului anulat de PDM ]. Altfel va fi pentru prima data cand Chisinaul cade pe mana fortelor de stanga. Analizand totusi la rece situatia politica din Republica Moldova nu putem sa nu observam oa oarecare similitudine cu Romania [ sora mai mare sa zicem asa ].

Desi este abia ora 10:30, credem ca PSRM-ul nu va acapara puterea integram in Moldova, desi evident asta nu ar fi schimbat cu ceva evolutia tarii. Ba din contra, PSRM-ul ar avea mana libera aspura investitiilor si cheltuielilor pe intreaga tara. Dar, macar prin prisma rezultatelor din primul tur vedem ca fortele care se autointituleaza pro-europene au castigat, deci evident ca asa ar trebui sa fie si in turul 2. Oricum sa asteptam macar ora 15 cand apele se vor limpezi cumva, ca sa putem da primele pronosticuri.

UpDate 13:00 – au votat pana la ora aceasta 94 de mii de persoane. Prezenta la vot este mai mica decat la alegerile precedente. Ion Ceban – 52,39%, iar Andrei Năstase – 47,61%. Socialistul a învins cu o diferență de 11.294 de voturi.

News Reporter