Restrictii fara precedent in Germania

Se pare ca deja Germania a luat in serios pandemia de coronavirus, asa ca azi Agela Merkel a luat decizia de a introduce noi restrictii de circulatie pe tot teritoriul Germaniei. Incepand de maine nu veti mai putea circula pe teritoriul Germaniei decat in grupuri de maxim 2 persoane [ cam exagerat spus maxim, pentru ca o persoana nu este un grup! ], iar distanta pe care trebuie sa o pastrezi fata de alte persoane va fi de minim 1,5 metri. Toti prim-minstrii statelor federale au semnat acesasta interdictie, deci este valabila pe intreg teritoriul Germaniei.

Restrictii fara precedent in Germania

Aceste restrictii de circulatie au intrat in vigoare luni, 23 martie 2020 si se mentin cel putin doua saptamani. Masura are ca scop limitarea raspandirii virusului, exceptie facand evident deplasarile cu familia. Teoretic daca trebuie sa te deplasezi cu mai multi membri ai familiei, numarul persoanelor din grup poate fi mai mare ca doi. Noile masuri se adauga la cele legate de inchiderea restaurantelor, pub-urilor si barurilor. In mod cert proprietarii acestor locatii vor suferi pierderi mari, inclusiv romanii care si-au deschis astfel de locatii.

Atentie!  Se vor inchide inclusiv frizerii, coafoare, saloane de infrumusetare, studiouri de tatuaje si saloane de masaj. Daca vedeti postari care va invita in astfel de locatii NU mergeti, pentru ca incalcati noile prevederi legale! Cei care merg la munca nu au probleme, insa cum se vor aplica restrictiile la locurile de munca nu s-a discutat inca. Vom continua sa va informam in legatura cu noile prevederi si in zilele urmatoare, fiind posibile noi restrictii in functie de evolutia situatiei pe plan national.

News Reporter