Patriarhia Moscovei: in Moldova se vorbeste romaneste

Desi indirect, Patriarhia Moscovei recunoaste ca in Moldova se vorbeste romaneste: pe pagina oficiala a pus la limba moldoveneste/romaneste, adica evident ca avem aceiasi limba, depinde cum vrei sa-i spui. Nu trebuie sa ne mire prea mult aceasta schimbare de opinie, in decursul anilor Moscova, chiar si prin gura bisericii ruse, a trecut de la romani la moldoveni si de la limba moldoveneasca la limba romana, in functie de interesele proprii. Kremlinul a mai spus de multe ori ca unirea Republicii Moldova cu Romania este inevitabila, ca este un fapt firesc fiind acelasi popor, dar in acelasi timp tine armatele pe teritoriul Moldovei si se opune aderarii ei la Uniunea Europeana sau NATO.

Patriarhia Moscovei: in Moldova se vorbeste romaneste

Se vede treaba ca Moscova a inteles ca deja are fanii ei printre filorusi, asa ca a decis sa mai caute adepti printre cei ce nu pot fi pacaliti ca limba moldoveneasca exista, asa ca pe site-ul oficial la alegerea limbii au pus moldoveneste/romaneste – asadar o singura limba dar nu o scriem ca atare, lasam ambele variante. Ca de obicei, doua fete ale rusilor cand vine vorba de moldoveni. Poate ca se simit amenintati de faptul ca deja au pierdut Ucraina, asa cum stiti Patriarhia Kievului a devenit autocefala. Asadar sa nu ne trezim ca si moldovenii se gandesc la autonoimie, le mai intindem o farama de paine.

Nu ma las eu pacalit la fel ca Vlad Cubreacov care considera asta o victorie, as fi fost incantat daca ar fi disparut acel moldoveneste de pe pagina lor, dar asa este evident ca este doar o miscare de PR si nimic mai mult. Eu nu uit ca Patriarhul Kirill a blagoslovit armatele de ocupatie, iar in repetate randuri a fost de partea separatistilor transnistreni, deci sa nu ne imbatam cu apa rece!

In Moldova se vorbește românește
Patriarhia Moscovei: in Moldova se vorbește românește
News Reporter