Vizita premierului Shinzo Abe la Bucuresti

Vizita premierului Shinzo Abe la Bucuresti a fost una contoversata, avand in vedere ca acesta desi stia ca in Romania nu avem un guvern cu care sa se intalneasca, in drumul sau catre alte tari vecine s-a oprit pentru cateva ore la Bucuresti. Mai deranjant este faptul ca este de fapt prima vizita a unui prim-ministru nipon la noi in tara. Secretarul de stat Norio Maruyama a incercat sa faca incidentul cat mai putin deranjant, asta pe de o parte pentru ca japonezii stiau ca nu avem guvern – sau ar fi trebuit sa stie [ din datele oficiale nu era prevazuta nicio intalnire oficiala, pe de alta parte cred ca PSD stia ca vom fi zizitati si puteau amana demiterea lui Tudose cu 24 de ore! ].

Vizita premierului nipon Shinzo Abe la Bucuresti

Parerea noastra este ca se face prea mult tam-tam pe acest subiect, chiar daca delegatia japoneza avea in componenta sa cativa industriasi de TOP, cu siguranta acestia stiu cum si unde sa merga daca vor sa investeasca in Romania. Avand in vedere ca s-au intalnit cu presedintele Iohannis, noi credem ca scopul vizitei a fost atins in mare parte. Cat de rusions poate fi faptul ca vii in vizita cand gazda nu-i acasa?

De ce credem ca vizita si-a atins scopul? Pentru ca delegatia japoneza s-a intalnit cu vicepremierul Paul Stănescu, deci daca au fost probleme de discutat la nivel de delegatie, s-a discutat. Ca PSD nu a tinut cont de vizita, este minusul lor ca partid in relatiile cu japonezii, care fie vorba intre noi, daca vor sa faca bani vor gasi drumul catre Romania si fara sa il arate Tudose. mai important eset ca s-a stabilit ca o delegatie pur economica va sosi in toamna pentru a cauta modalitati de coperare intre firmele din cele doua tari.

News Reporter