Un nou PROTEST ANUNTAT sambata, 23 Decembrie, in Bucuresti!

Un nou PROTEST ANUNTAT sambata, 23 Decembrie, in Bucuresti!

Pe retelele de socializare, lumea incepe sa se mobilizeze pentru un alt protest de amploare, dupa ce, duminica, 17 decembrie, peste 8.000 de persoane au participat la un protest in frig, ploaie si ninsoare, protest ce a avut si cateva incidente, acesta sfarsindu-se in apropierea Parlamentului, unde cei peste 8.000 de protestatari au fost blocati de jandarmi cu garduri si peste 10 dube.

Este de asteptat ca lumea sa se stranga din nou in numar destul de mare, chiar daca protestul se desfasoara cu o zi inainte de Ajunul Craciunului, speram ca lumea este constienta de ceea ce se intampla in aceste zile in Parlament cu Legile Justitiei, Bugetul pe anul 2018 care tocmai a fost adoptat in Plenul Reunit al celor doua camere, dar si cu modificarile ce ar urma sa se aduca la Codul Penal si de Procedura penala, prin care, inculpatul va fi favorizat, si vatamatul defavorizat; astfel, speram ca lumea va iesi din nou la protest.

De data aceasta, protestul urmeaza sa se desfasoare intr-o zi de sambata, incepand cu orele 16:00, in locul clasic si binecunoscut de peste 10 luni de zile, in Piata Victoriei. Conform programului facut de organizatori, protestul va fi urmat de un mars spre Parlament, ce va incepe in jurul orei 18:00, pe traseul: Piata Victoriei – Calea Victoriei – Piata Natiunilor Unite – Parlament. Mai jos este descrierea evenimentului:

Masacrarea Justiției de către PSD-ALDE, criticată de magistrați, Departamentul de Stat, Comisia Europeană, este mai mult decât un atac la procedurile de drept și la adresa luptei anticorupție. 

Este un asalt chiar la adresa democrației din România. Felul în care PSD și ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, în care au încercat să închidă gura Opoziției și a oricui a îndrăznit să se împotrivească reprezintă semnale care ar trebui să alarmeze orice român care dorește pentru România o viață în libertate și democrație. La care se adauga si modificarile Codului de Procedură Penală și situația generală gravă din toate celelalte domenii ( sănătate, educație, economie, infrastructură, cultură, ecologie )

De aceea, vă chemăm în Piața Victoriei, la ora 16 , de oriunde ați fi, să arătăm PSD și ALDE că nu vom accepta să își bată joc de toată lupta acestei țări pentru a funcționa ca o țară demnă, liberă și funcțională ca stat de drept.

În jurul orei 18 vom pleca în marș catre Parlament. Traseul este : Piața Victoriei, Calea Victoriei, Piața Revolutiei, Piața Natiunile Unite, Parlament. 

Vă sugerăm ca pe toata durata marșului să aprindeți Led-ul telefonului, să veniți la voi cu lanterne, steaguri ( Romania, U.E, S.U.A, etc ) . 

Nu uitați să dați invite la eveniment cunoscuților, să le scrieți în privat ( messenger, whats’up, instagram, etc ) .

Toți în stradă, pentru justiție, pentru democrație, pentru voi !

 

News Reporter