Tinute legendare din filme celebre

Probabil multe Doamne de azi in copilarie rupeau fara mila in bucati rochiile mamelor pentru papusile lor, tot aceleasi Doamne astazi si intotdeauna urmaresc cu multa atentie costumele din filme. In mare parte atmosfera filmului este dependenta de costumele artistilor, de modul cum imbracamintea personajelor corespunde cu timpul, care este reflectat in film, cu povestea, care ni se perinda cateva ore in fata ochilor.

Tinutele legendare din filme servesc drept sursa de inspiratie pentru creativitate 

Desigur, acest lucru este mai mult valabil mai ales in filmele istorice, in care nu poti evita utilizarea de costume frumoase, cu crinolina, panglici, volane si alte atribute ale epocii apuse.

Multe dintre aceste tinute inspira si astazi in crearea de bijuterii, haine si alte accesorii, unele din ele si pentru papusi. Pur si simplu te prinde de ochi broderia, care este cel mai des utilizata in decorarea hainelor: diferite tehnici si materiale, care se folosesc de veacuri si raman mereu la moda.

Rochiile celebrei Scarlett au fost create de Walter Plunkett. De exemplu, rochia luxoasa de culoare deschisa, stralucitoare cu o panglica verde smarald, in care eroina apare la balul de la vila „12 stejari”, designerul a creato special pentru Vivien Leigh. Pana in 1976, rochia se afla in arhivele MGM, unde a ajuns intr-o stare deplorabila. Apoi, a fost din nou restaurata de Plunkett. Acum rochia este pastrata in Muzeul de Arta din Los Angeles.

Fara sa ma limitez la o perioada anume de timp am adunat o COLECTIE cu costume din filmele celebre si care mi-au placut mult, dar si care au lasat in memoria mea o amintire frumoasa.

Cu siguranta fiecare dintre voi are filmele lui preferate, tinutele cele mai memorabile si dragi. Puteti veni in comentarii cu aceste denumiri sau fotografii – sa rascolim amintiri placute, sa discutam despre filme celebre si memorabile!

News Reporter