Stirea zilei

Am lansat azi o noua rubrica, se numeste stirea zilei si aici o sa culegem de prin media romaneasca stiri care s-ar putea sa va intereseze. Infunctie de succesul ei vom continua sau vom abandona proiectul. Vom incerca sa cuprindem cat mai multe nise, de la politic la monden, de la sport la divertisment. In asa fel incat sa fiti mereu la curent cu ce se mai intampla prin tara asta. Vor fi in general stori pozitive, desi la unele capitole nu prea putem sa ne laudam ca este posibil asa ceva.

Stirea zilei – 17 ianuarie 2020

Gigi Becali a primit o veste mai putin buna: i s-a respins cererea de reabilitate la Inalta Curte de Casatie si Justitie, latifundiarul fiind obligat sa achite cheltuielile judiciare. Probabil s-au gandit ca daca a stat doar un an si ceva pitit, din cei trei ani si jumatate primiti, e suficent pentru el. Sa se fi gandit miliardarul din Pipera sa candideze iar la ceva functii si era nevoie de cazier curat?

Ana Bogdan, invinsa dramatic la Australian Open

Tariceanu a decis sa nu sprijine guvernul Orban. Chiar ma intreb cat mai rezista liberalii fara niciun aliat care sa-i sustina cu adevarat.

Pe plan extern avem vesti care nu bucura pe nimeni: bursele au deschis in scadere, asta dupa ce americanii au primit riposte armate in Orientul Mijlociu. Irakul a devenit iarasi un punct fierbinte in zona. Nu avem inca o reactie a Rusiei la evenimente.

Putin vrea sa devina premier, asa ca deja lucreaza la transferul puterii prin modificari ale legislatiei. Teoretic Vladmir Putin nu mai poate candida la functia suprema in stat, dar asta nu inseamna ca va renunta la putere. Dupa demiterea [ sau ma rog, demisia lui Medvedev ], ne asteptam la miscari semnificative la Moscova.

Economia Chinei este in regres. Cea mai mica crestere economica din ultimii 30 de ani, se pare ca avantul chinezilor a mai scazut, mai ales dupa ce SUA a decis sa puna noi conditii partenerilor din est.

News Reporter