Spitale versus penitenciare

Vad ca peste tot se discuta de recursul compensatoriu si de traiul ca vai de ei din penitenciare, dar la conditiile din spitale se gandeste cineva? Cei care sunt nevoiti sa indure ba frigul iarna ba caldurile inabusitoare vara, primesc ceva in plus de la stat? Cei inchisi in conditii mai putin bune – am mai scris, oare deja credem ca e suficient sa stai la televizor in spatele gratiilor si ti-ai platit greselile? Oare cei care ajung in spitalul din poza de mai sus cu ceau gresit? Oare ei nu au platit la CASS cat trebuie, sau cum?

Spitale versus penitenciare

Fara sa mai vorbim de mizeria din spitalele romanesti, de tratamentul in functie de noroc – am mai discutat pe aceasta tema si cu alte ocazii, faptul ca ai cateodata nesansa ca desi nu ai folosit niciun leu din banii platiti la asigurare, ba sa nu beneficiezi de medicamente compensate, dar si mai rau este cazul cand boala ta nu este pe lista celor tratate gratuit – deci trecand peste toate acestea, cine te despagubeste pentru cihinurile indurate in spitale? Nimeni, pentru ca nu-i asa, recidivistii au drepturi, cei nevinovati nu au.

Parca s-a mai scris de cazul in care un roman a cerut spitalizare gratuita si nu a obtinut, i-a dat una in cap medicului si apoi a fost tratat gratuit in penitenciar. Asta sa fie de fapt solutia problemelor la noi in tara? discutia ar putea fi mai lunga, dar cum cei de la guvernare nu prea au timp sa ne asigure un trai decent, asa cum scrie in constitutie, ma gandesc sa-i dam in judecata, cine stie – poate castigam, daca nu acasa, macar la CEDO! Nu de alta, dar taman s-a descoperit ca pentru un trai decent ar cam fi nevoie de peste 6.000 de lei noi de familie! Cine nu-i are, poate incerca in instanta plata pentru un trai decent!

News Reporter