Cine dintre noi nu iubeste sucul de portocale? Pentru multi insa este destul de scumpa acesta placere. De curand, am gasit o reteta foarte interesanta pentru sucul de portocale facut acasa, v-o impartasim si voua.
Din patru portocale primiti noua litri de suc!!!
La inceput a fost greu crezut, dar totusi am decis sa incercam sa-l facem (pentru ca intr-adevar ne place sucul de portocale).
O bautura excelenta, greu de deosebit de cea din magazin, insa ingredientele sunt toate naturale, ceea ce nu am putea spune despre cea din magazine! Principalul lucru – sa urmati intocmai reteta descrisa mai jos.
Lista de produse:
Portocale – 4 buc.
Zahar – 1 kg
Acid citric – 30 g
Apa – 9 l
Este o productie fara deseuri, deoarece din resturile de portocale, puteti gati un jeleu delicios.
Sucul de portocale: se iau patru portocale bine spalate, se toarna peste ele apa oparita (pentru a indeparta ceara si scoate amaraciunea), se sterg bine bine, sa fie uscate, se pun in congelator timp de 2 ore, de preferinta peste noapte.
Se maruntesc si se trec prin masina de tocat carne. Se toarna peste ele trei litri de apa rece fiarta (folositi apa din filtru), se lasa sa stea timp de aproximativ 10 minute.
Se scurge printr-o strecuratoare (ca sa strabgem particulele mari), apoi se strecoara printr-o sita fina, sau prin tifon, pliat in 5-6 straturi. In cazul cand incercati sa scurgeti direct prin tifon, particulele mari va vor impedica sa scurgeti sucul, procedura de a filtra ar fi mai dificila.
In sucul scurs se mai adauga 6 litri de apa, 1 kg de zahar si 30 de grame de acid citric, toate se amesteca bine, se toarnă in sticle, se lasa timp de aproximativ o ora. Ar trebui sa primiti 9 litri de suc de portocale gustos.
Din particolele ramase dupa strecurat se poate face gem: se adauga zahar dupa gust si acid citric, se fierbe sub capacul închis in trei etape timp de 5 minute, amestecand ocazional. Se va transforma in gem de portocale. Pofta buna!
De folos si util: Manere de lemn si matrice vechi pentru biscuiti