Secretele adoptiei Sorinei din Baia de Arama

S-au scris mii de articole despre cazul Sorinei din Baia de Arama, cea pentru care niste cetateni romani stabiliti in America s-au luptat sa o adopte timp de un an. Aceasta a plecat deja in SUA desi avocatii familiei care a avut grija de ea pana acum au facut tot posibilul sa impiedice acest lucru. S-au alaturat acestora cativa avocati de renume, dar se pare ca cu cot sprijinul primit, a fost inutil. Americanii au castigat batalia. Dar de ce atata efort pentru micuta Sorina? Pentru ca aceasta detine o grupa rara de sange [ „sângele Bombay” (HH) ], iar Sorina din Baia de Arama este aproape unica.

Speculatii in cazul adoptiei Sorinei

In mod cert o mare parte din stirile despre Sorina nu sunt adevarate, nici macar daca ea are grupa de sange despre care am scris mai sus, nu se stie nici daca intr-adevar parintii adoptivi au mai infiat deja alti patru copii [ despre care presa americana spune ca nu se mai stie nimic! ]. Dar se stie ca procuroarea care a „saltat-o” de langa asistenta maternala [ DA, isi pierduse de curand aceasta functie, dar se pare ca a fost un demers al autoritatilor ca sa poata lua fetita de langa cea careia Sorina ii spunea mama! ]

Oare de ce a semnat doua hartii asistenta maternala Șărămăt Mariana in care spune ca nu doreste sa o adopte pe Sorina, dar faptele sale spun altceva? Ea a facut asta in 2013 si in 2017. Dar ce se ascunde in spatele acestor hartii? Cum de fatita a ramas in grija Marianei Saramat timp de sase ani? Care este de fapt adevarul in acest caz ciudat de adoptie internatioanala? DA, niciun roman nu si-a dorit fetita [ cel putin asa spun dovezile de la dosar – peste 120 de familii au „prit” pozele ei, dar au refuzat sa o adopte!].

Totusi mai exista si o alta cerere semnta de asistenta maternala, o cere de adoptie pentru doua fetite, Andreea si Sorina. Doar ca aprobare a primit doar pentru Andreea. Aceasta cerere dovedeste clar ca nu banii au stat la baza actelor Marianei, ci dragostea pentru fetite. Altfel ar fi ramas la statutul de asistent maternal si ar fi incasat banii de la stat!

De ce nu a mai incercat sa o adopte pe micuta Sorina familia  Șărămăt? Simplu, pentru ca pana in 2017 nu a fost scoasa la licitatie [ adoptie]! Probabil ca fetita fiind in crestere, si banii primiti ca asistent maternal profesionist au ajutat familia. Mai mult, se parfe ca in 2018 familia a mai depus cereri de adoptie, solutionate negativ. [ ar fi bune niste dovezi in cazul dat! ].

Internata pentru malnutritie? OK, sa zicem ca este asa, atunci de ce a fost lasata Sorina in grija asistentei maternale? Oricum ai incerca sa judeci, Protectia copilului a actionat gresit. Iar lista zvonurilor poate continua, cert este ca Sorina a parasit Romania cu destinatia SUA si probabil aceiasi Directie de protectie a copilului o va uita pe mica Sorina, cea cu sange rar. Asa-i la noi, insa cu siguranta cei implicati in caz nu vor scapa „basma curata”, pentru ca nu si-au facut treaba cum trebuie!

De ce a ramas Șărămăt Mariana fara atestat de asistent maternal? Pentru ca nu a ajutat la infierea fetitei de catre americani. Scrie negreu pe alb in acte. Deci nu pentru ca nu a fost o „mama” buna ci pentru va nu a conlucrat cu americanii. Era si de asteptat, daca voia sa pastreze copilul. Asadar fara a avea dubii, Marianei i s-au aplicat „corectii” legale care sa duca la finalul pe care-l stim. Unde este interesul minorului in toata povestea asta? Nicaieri. Statul a scapt de un copil, de etnie rroma – greu adoptabil. A scapat si de plati, caci daca Mariana Saramat nu o adopta, trebuia sa i se plateasca, asa statul a ramas cu banii in buzunar!

Adopția Sorinei din Baia de Arama
Secretele adopției Sorinei din Baia de Arama
News Reporter