Scoala gimnaziale Szacsvay Imre

In 2013 se intampla in Romania, la Scoala gimnaziale Szacsvay Imre din Oradea copii romani nu aveau voie la toaleta, aceatsa fiind rezervata doar etnicilor maghiari, iar in sala de mese, evident ca nu era loc pentru elevii romani, acestia fiind trimisi la alta scoala. Ce s-a intamplat? Directoarea a fost amendata, iar ea drept raspuns a inchis cantina scolii.

Scoala gimnaziale Szacsvay Imre sau discriminarea din Oaradea

A devenit o metoda in Ardeal sa se ia scoli pentru etnici maghiari si apoi sa fie exclusi romanii, acestia invatand in cladiri supra aglomerate, in timp ce scolile maghiare au excedent de spatiu. Exemplul scolii gimnaziale Szacsvay Imre nu este singular, pacat ca nimeni nu si-a pus drept scop demascarea acestor impostori, pana nu este prea tarziu.

Gasiti pe larg problema discutata si pe Digi 24, controalele au scos la iveala si alte detalii care puneau in pericol viata copiilor ( maghiari de asta data, caci doar ei mancau la cantina scolii )! Bizar, desi nu era nevoie, scoala avea doua femei de serviciu, una maghiara si una romana, fiecare du „buda” ei!

News Reporter