Rusia se joaca cu Uniunea Europeana

Rusia reduce din nou livrările de gaz prin Nord Stream 1. Gazoductul va funcționa la doar 20% din capacitate.
Capacitatea de transport a Nord Stream 1 este de peste 160 de milioane de metri cubi de gaz pe zi.
Gigantul rus Gazprom a anunțat luni că va reduce livrările zilnice prin conducta Nord Stream 1 pipeline la 33 de milioane de metri cubi începând de miercuri. Acest volum înseamnă 20% din capacitatea de transport a gazoductului. Fluxul actual de gaze transportat de gazoduct reprezintă 40% din capacitatea Nord Stream 1, care pornește de la nord de Sankt Petersburg

Rusia se joaca cu Uniunea Europeana

Cam astea au fost stirile din ultimile zile legate de Gazoductul Nord Stream 1, iar rusii se contrazic de doua sau trei ori pe zi, asta nefiind o problema, ci mai degraba ce vrea de fapt Uniunea Europeana sa faca.

Compania rusă susține că oprește încă o turbină din cauza „condiției tehnice a motorului”. asa o sa fie pana la iarna, nu stiu ce mai asteapta europenii pana sa-i zica in fata: mai frantz, ia-ti talpasita total din Europa!

Solutie? Tarile din Unoinea Europeana sa importe gazul in mod unitar, la pret unic. Rusii nu prea mai au cum sa reduca livrarile, o sa-i oste de 3 ori mai mult daca inchid productia, e momentul sa ne gandim bine la urmatirul pas pe care o sa-l facem. Avem deja interconectare pe energie in toata Uniunea, deci putem muta acolo unde e nevoie fluxul de energie [ gaz, petrol, curent ], totul e sa vrem sa devenim independenti.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *