Romania, cu cele mai mari cresteri la pretul  locuintelor in UE

Romania este una din tarile cu cele mai mari cresteri la pretul locuintelor din Uniunea Europeana, cele mai mari cresteri avand loc in primul trimestru al acestui an. Pe fondul pandemiei de COVID, preturile sunt cin crestere, mai ales la case. Preturile au crescut cu 3,3% in primele trei luni ale anului acesta, iar in prezent sunt in crestere. La fel este si in tarile din jur, Bulgaria si Ungaria. Media europeana a cresterii de preturi la locuinte a fost de 1,2%, in timp ce in Romania si Ungaria a fost de trei ori mai mare. In zona euro cresterile au fost sub 1% [ 0,9 ].

Romania, cu cele mai mari cresteri la pretul locuintelor in UE

Cine inca nu si-a cumparat o casa ar fi cazul sa se grabeasca, preturile cresc si teoretic in situatia actuala nu se prevde o scadere a lor pe termen scurt si mediu. Romania este depasita la cresterea preturilor doar de Portugalia cu 4,9%, Estonia, Slovacia, Luxemburg si Polonia. Acesta crestere este cea mai mare dupa criza din 2007. Acum ca se va da start la o noua versiune a primei case, cu plafoane mai ridicate, se asteapta cresteri si mai mari.

O achizitie de casa in orice tara este o afacere buna pe termen lung. Pe de o parte pretul terenurilor este in continua crestere, iar casele vor fi mereu la cautare. Chiar daca piata imobiliara mai trece prin scaderi periodice, trendul este mereu crescator. Cine are sansa sa ia o casa sau un apartament acum, face o afacere buna. Daca ai bani, nu ezita sa-i investesti in imobiliare. DA, nu se lichefiaza usor banii din investitii imobiliare, dar nici nu ai cum sa pierzi pe termen lung.

News Reporter