Reteta: Tartă de branza de vaci cu pere

Vă lipsesc rețete noi? Luați un mic dejun frumos, estetic și sănătos!

✔️ fără zahăr
✔️ fără gluten
✔️ fără ouă
✔️ fără ulei
✔️ dar Cu produse lactate

🌿 Ingrediente pentru 2 portii:

‣ 315 g brânză de vaci. Eu folosesc brânză de vaci nedospită de casă, puteți folosi și clasică, principalul lucru să nu fie apoasă.
‣ 200 g piure de pere. Folosesc piure de casă din pere moi dulci, fără coajă.
‣ 1 linguriță suc de lamaie (daca branza de vaci este acra, se poate fara lamaie)
‣ 0,5 linguriță scorțișoară măcinată
‣ 45 g făină de cocos (cu ce să înlocuiți – citiți mai jos)
‣ 50 g stafide
‣ 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu

👩‍🍳 Gătitul:

1. În primul rând, porniți cuptorul și lăsați-l să se încălzească până la 180 ° C.

2. Puneți brânză de vaci, piureul de pere, sucul de lămâie și scorțișoară într-un castron adânc. Se amestecă cu un blender de imersie până la o pastă netedă.

3. Adăugați făina de cocos și stafidele. Se amestecă cu o spatulă. Aluatul va iesi ca o smantana groasa. Făina de cocos poate fi înlocuită cu făină verde de hrișcă sau altă făină, dar vei avea nevoie de mai multă, pentru că cea de nucă de cocos – absoarbe mai intens lichidul.

4. La final, adăugați bicarbonatul. Dacă sunt cocoloașe, se cerne printr-o sită. Se amestecă rapid cu o spatulă și se transferă imediat în formă. Acest lucru este important pentru a menține structura poroasă a aluatului.
Eu folosesc tavi de copt din faianta. De asemenea, puteți coace într-un singur strat pe o foaie de copt. Dacă foaia de copt este antiaderentă se unge cu ulei.

5. Coaceți până se rumenesște timp de 20-30 de minute, ideal pentru modul de încălzire de sus și de jos. Se serveste fierbinte cu o lingură de smantana sau iaurt gros.

Gătiți cu dragoste și memorați că mâncarea sănătoasă este delicioasă 💖

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *