Coltunasi pentru lenosi fara oua

Reteta: Coltunasi pentru lenosi fara oua

Nu fac niciodata coltunasi pentru lenosi cu oua. Judecati si voi: branza contine proteina de cazein (din care se obtine un adeziv), faina contine gluten vascos. Cum sa adaugam acolo oua, proteina pe care vechii egipteni o foloseau ca adeziv in constructia piramidelor? Cum va fi digestia noastra, sa nu mai vorbim de digestia la copii? Cu toate acestea, copiii indragesc foarte mult sa ia micul dejun cu coltunasi, asa ca vom face mancarea noastra, daca nu cfoarte utila, atunci cel putin nu foarte daunatoare. Mai mult, acestea se pot face in 30 de minute!

Ingrediente: coltunasi pentru lenosi fara oua:
Branza (nu prea uscata) – 700 g
Faina de grau / Faina (+ mana pentru modelare) – 200 g
Apa – 0,5 L
Sare – 0,5 lingurita.
Timp pentru gatit: 30 minute

Portii: 4

Reteta: Coltunasi pentru lenosi fara oua:

Se pune apa pe foc. Pana ce apa incepe sa fiearba, ne vom ocupa direct de coltunasi.
Se ia branza.
Se adauga faina. Putin cate putin. Eu folosesc branza de casa, destul de umeda, va straduiti ca framantand-o sa arate ca un aluat.
Vedeti cum arata aluatul in fotografii.
Apoi se ruleaza din aluat un carnat de aproximativ 2,5 cm grosime.
Taiati aluatul piezis cu un cutit.

Apa fierbe. Puneti o jumatate de lingurita de sare. Nu neglijati acest moment. In apa sarata, coltunasii nu se vor lipi si gustul lor atunci, atunci cand este combinat cu ceva dulce, va fi mult mai interesant!

Aruncati coltunasii in apa clocotinda si lasati sa fearba 3-4 minute la foc mediu. Ii puteti amesteca usor dupa 2 minute cu o lingura. Opriti focul. Coltunasii au iesit la suprafata – se predau! Le luati cu o lingura pliata si le puneti pe farfurii si e gata micul dejun.

Coltunasii pot fi consumati cu gem, sos dulce, zahar, smantana, frisca, unt topit.

Copiii mei adora cu smantana si gem, sotul meu cu miere si frisca, iar eu cu unt topit si zahar!

News Reporter