Proprietatile magice ale ciulinui spinos

Banalul ciulin (Carduus nutans, denumit popular si scaiete, scai, spin, armurai maracine) are calitati terapeutice surprinzatoare, recunoscute, de altfel, din cele mai vechi timpuri. Faimosul medic Avicenna recomanda maracinele ca pe un excelent hemostatic si anestezic, iar vracii Evului Mediu il intrebuintau ca leac pentru bolile sistemului nervos si ale celui digestiv.

Azi insa vom vorbi despre proprietatile magice ale acestui ciulin.

In cultura scotiana aceasta planta ocupa un loc foarte special – chiar este plasata pe stema.
Se crede ca aceasta planta are calitati magice si in primul rand este folosita drept paza fata de fortele raului. In acest scop la intrarea in casa era agatat un fir de tulpina cu flori – se crede ca el va ocroti casa de duhurile rele. In zilele de demult, cand oamenii se temeau de vrajitoare, chiar si dupa moartea lor, la morminte se plantau ciulini, care erau destinati sa protejeze si lumea vie si pe cei din viata de apoi de influenta negativa a magului decedat. Mai mult decat atat, aceasta actiune nu permitea diavolului sa duca sufletul persoanei nefericite in iad.

Acest spin este capabil nu numai sa produca rana, dar, de asemenea, accelereaza vindecarea acestora. Despre cum se utilizeaza el in retetele naturiste citi pe site-urile tematice. Aici va descriem cum ciulinul este folosit in magie ca un medicament curativ.
Multe persoane dintre cele mai vechi timpuri au purtat cu ei un scaiete ca un talisman: de aceasta persoana nu se putea apropia nimeni cu ganduri necurate, fie un vampir sau vrăjitoare . Ciulinul este bun la deochi si vraji,  se crede ca acesta planta ofera protectie universala celor asupra carora s-a impus multa energie negativa, ochiul rau. Modalitati de uz erau mai multe.
In cazul in care locuitorii unei case credeau ca in casa s-a stabilit un spirit rau, se afuma camera cu fum de flori uscate ale acestei plante. Este demn de remarcat faptul ca aceasta procedura este destul de neplacuta: fumul intepator are un miros foarte ciudat si se pastreaza in camera o lunga perioada de timp, chiar daca aceasta este bine ventilata.
O alta modalitate de a lupta impotriva energiei negative este destul de simpla: pe o floare de ciulin uscate se invarte un fir de par a persoanei asupra careea a fost indus un impact energetic, ochiul rau sau daunele se vor intoarce la cel care le-a adus. Cu toate acestea, este important sa se respecte cele mai mici cerinte pentru acest ritual: floarea trebuie taiata personal de persoana care are nevoie de ajutor si strict la mez de zi in ziua calduroasa si cu soare, inainte de luna noua. Acest lucru trebuie facut personal si purtat un an, in anul urmator in acelesi conditii se taie alt ciulin, apoi urmatorul an se poarta ambele flori. La urmatorul ciclu prima floare se arde, dar nu inainte de ai multumi pentru protectie. In fiecare an, aveti nevoie de o alta floare. Fiecare floare absoarbe forta predecesoarelor sale si de-a lungul anilor acest lucru face talismanul mai puternic.
Aceasta planta este un ciulin, pazitoare de ochiul rau si vraji, ea nu numai amelioreaza, dar, de asemenea, si prevene probleme. Cu alte cuvinte, puteti face rost de un ciulina drept amuleta, si sa nu asteptati declasarea unei situatii proaste. Chiar daca ciulinul ar avea doar efectul placebo, cel mai important este ca nu dauneaza si este din natura.  Sa fiti sanatosi!

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *