Pasaportul romanesc in Moldova

Am mai scris despre asta exact acum un an, pasaportul romanesc pentru cei stabiliti in Republica Moldova, nu cei nascuti – sa ne intelegem bine, este un lux nu o necesitate. Asa cel putin vad lucrurile cei de la Consulatul si Ambasada de la Chisinau. Nu o sa incep iar povestea de la zero, este deja publicata pe site. De ce am revenit asupra ei? Pentru ca este absurda si pare desprinsa dintr-un film nu din realitate.

Pasaportul romanesc in Republica Moldova

Chiar nu inteleg cum este posibil sa iti bati joc de proprii cetateni, ca si cum ar fi comis nu stiu ce pacat atunci cand au decis sa se mute in Republica Moldova. Sa stai de 12 ani intr-o tara straina si sa nu poti sa-ti reinoiesti pasaportul cu domiciliul in strainatate, sa fii obligat sa ai doua domicilii doar pentru a avea pasaport romanesc, iar odata cu el sa poti primi permisul de sedere este la fel de absurd ca si vizita anuala la comisia de evaluare a celor cu handicap.

Problema este ca nu ai cu cine discuta, te lovesti de un zid de functionari publici care pare ca fie nu vrea, fie nu aude ce-i zici.

Pasaportul romanesc in Republica Moldova
Pasaportul romanesc in Republica Moldova
News Reporter