Oltenii din Corabia si carul cu fraieri

Probabil ca deja este clar unde s-a rasturant carul cu fraieri, nu-i asa? Uite ca in Corabia, deci tot pe la oltenii nostri, cineva s-a gandit ca sistemul traditional de a marca trecerea de pietoni nu cadreaza cu statutul de fraier, asa ca daca tot au asfalt, au considerat de cuviinta sa faca exact ceea ce vedeti in poza. Asta imi aduce aminte de un banc, de pe vremea comunistilor. Cica in Romania traiau doar animale, ca si cum azi ducem lipsa, le vedem in Parlament, pe la primarii, etc. – deci cum ziceam animalele astea din tara noastra au decis sa faca un pod intr-o comuna ( sa fi fost Corabia, judetul Olt – nu stiu sa va zuc cu exactitate – dar cert este ca au trimis mai intai primarul la Bucuresti dupa materiale.

S-a intors domnul leu cu coada intre picioare, asa cau au trimis vulpea cea sireata, acelasi rezultat. Cand nu mai credeau ca au sanse, apare si magarul, zicand: lasati-ma si pe mine sa incerc, cine stie poate am mai mult noroc. Pleca magarul la Bucuresti si dupa numai o zi au inceput sa curga materialele de nu mai aveau unde sa le depoziteze, dar magarul ioc!

Dupa doua saptamani, materialele tot veneau, dar apare si magarul. Curiosi satenii il intreaba: cum ai facut mai magarule, ce-i cu atatea materiale? Apai ce sa fie, am ajuns la minister, aici toate neamurile mele in functie ( adica-lea, tot magari – unul si unul, ca si acum ), au pus stampila de aprobare dar m-au intrebat, cum faceti podul? De-a lungul sau de-a latul raului? Am zis sa nu ma risc, ca nu vazusem planul, as aca am zis de-a lungul! 🙂

Oltenii din Corabia
Oltenii din Corabia si carul cu fraieri
News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *