Oamenii de stiinta: apa nu ar trebui numai bauta

apaOamenii de stiinta americani au afirmat ca apa ar aduce mult mai multe beneficii organismului, in cazul in care oamenii nu numai ar bea apa, dar ar si manca apa.

Anume acesta este motivul pentru care se recomanda de a folosi o multime de legume si fructe, deoarece lichidul pe care acestea le contin ar hidrata corpul uman  mult mai bine decat apa obisnuita. Importanta apei este dificil de a o supraestima, spune ORTODOX.

Oamenii de stiinta: apa nu ar trebui numai bauta

Anume apa este propice pentru functionarea sanatoasa a organelor interne si a sistemelor, la transportarea de substante nutritive in tot corpul, eliminarea toxinelor, mentintinearea unei temperaturi constante a corpului. De asemenea, apa afecteaza aspectul unei persoane, deoarece nivelurile normale de fluid in organism duc la elasticitatea corpului si pastrarea tineretei.

Pentru a mentine un corp sanatos o persoana ar trebuie sa consume aproximativ doi litri de apa, ceea ce corespunde la aproximativ opt pahare. Din acest punct de vedere oameni incep sa bea foarte mult, se forteaza sa toarne in ei apa, ceea ce duce la dezvoltarea asa-numitului akvagolizm. Acest fenomen se reflecta in faptul ca o persoana se simte inconfortabil daca nu are la ea o sticla de apa.

Potrivit oamenilor de stiinta, acest comportament se datoreaza secolului trecut si este o mare greseala, pentru ca trebuie sa schimbe consumul de apa. Deja, cantitatea de lichid care patrunde in organism prin alimente, este de aproximativ un sfert din total, dar aceasta cifra ar trebui sa fie cu siguranta mai mare. Cercetatorii care au inaintat ideea, explica in felul urmator: apa mancata  se retine in organism, efectuand un numar maxim de caracteristici utile, iar apa bauta se elimina foarte repede si inutil din organism spaland si o cantitate de minerale si vitamine necesare.

Ca un indicator al lipsei de utilizare a apei baute sunt simptomele, cum ar fi pungile de sub ochi, gleznele umflate si balonarea, deoarece apa nu se fixeaza in celule. In plus, aceasta apa poate accelera in continuare procesul de imbatranire, contribuie la cresterea in greutate, inhiba reactia umana.

Dar, apa obtinuta din alimente, dupa cum s-ar putea ghici, este cel mai absorbita de celulele corpului, fapt care permite sa obtineti un beneficiu real de la ea.

De aici, oamenii de stiinta recomanda sa includeti in dieta cat mai multe legume si fructe bogate in lichide.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *