O noua tendinta in moda – geanta-carte

O idee aparent simpla, cu simtul umorului, dar foarte originala, a prins rapid viata. In prezent si alti designeri au introdus acest accesoriu in colectiile lor.

Aceasta formidabila idee i-a venit in cap lui Kathleen Phillips, o pictorita americana din Washington. De taiat paginile, de cusut manerele, de consolidat coperta – si geanta este gata. Kathleen Phillips are site  si magazinul sau de unde se vinde produsele sale, fiecare dintre care este facut manual. De asemenea, multe dintre doamnele vedete au introdus acest  original si la moda accesoriu in garderoba sa.

Cum este posibil, veti intreba? Este foarte simplu.
gentile lui Kathleen Phillips arata ca o carte, dar in interior nu sunt pagini, dar o umplutura complet diferita: tesatura, butoane si suporturi pentru torti. genntile-carti sunt realizate astfel incat stilul si culoarea lor interioara sa fie in armonie cu coperta. Acestea trebuie sa „creasca din carte, pentru a fi continuarea ei” – spune insasi Kathleen.
La fabricarea unei genti-carti designerul munceste aproximativ 10 ore, fara timpul pierdut pentru selectia detaliillor necesare. In partea de jos a pungii este introdusa o foaie de metal subtire, pentru a da durabilitate gentii.
Puteti gasi genti de mana din cartii pe economie, lucrări de Nancy Drew si William Shakespeare, manuale scolare. preturile pentru astfel de genti variaza de la 120 la 165 de dolari. Unul din fostele romane de Nancy Drew. Geanta dintr-un manual scolar de geometrie.

Din copilarie, Kathleen in mod constant a citit si revizut cartea ca pe ceva sacru.
Mai tarziu, ea a aflat ca in fiecare an, un numar foarte mare de cartii depasite sau deteriorate sunt aruncatede catre biblioteci si librarii la cosul de gunoi. „Ma omoara gandul cand cartile sunt aruncate la gunoi”, – spune Kathleen Phillips.
Aceasta idee neobisnuita despre o colectie de accesorii la moda lui Kathleen Phillips i-a venit in minte dupa o lunga perioada de timp, intr-un moment cand ea era vanzatoare. Fatei ii placea sa coase haine si sa dea viata noua la materialele vechi.
Cumva a citi despre un designer care  a creat o geanta din pachete de tigari, altul chiar din placute de inmatriculare vechi,atunci in mintea ei a venit ideea de a folosi cartea ca baza pentru genti.

Aceste genti-carti pe langa faptul ca sunt accesorii interesante, neobisnuite mai servesc drept ajutor pentru o nobila misiune – de a face oamenii sa gandeasca mai mult la literatura de specialitate veche, tiparita in viata plina de tehnologie.
„Uneori oamenii intreaba: – Chiar ai sa faci asta cu cartea?” – spune Phillips, care admite ca i-a fost un pic ciudat la inceput sa i-a un cutit si sa-l aplice pentru romane, enciclopedii si manuale.
Vedeti aici o GALERIE cu fotografiile  gentilor cusute de Kathleen.  Ramanem interesati de opinia dumneavoastra asupra acestu-i subiect.

Despre alte subiecte la fel de interesante cititi:

Despre barbati si brose: 25 de variante cu brose pentru barbati;

Comorile celor sapte mari – Van Cleef & Arpels

News Reporter