Noi reglementari in Germania incepand cu 10 aprilie

Germania a decis sa introduca noi reglementari incepand cu 10 aprilie 2020 in ceea ce priveste carantina. Toti cei care vor reveni in Germania dupa aceasta data vor intra obligatoriu in carantina timp de doua saptamani. Exceptie fac navetistii care trec zilnic granita, personalul medical si soferii profesionisti care fac transport. Indiferent ca esti cetatean german, imigrant sau cetatea UE, toti vor intra obligatoriu in carantina timp de 14 zile. Stim ca incepand de la jumatatea lunii martie, Germania a inchis granitele, asdar doar cetatenii germani si angajatii mai pot intra in Germania incepand de atunci.

Noi reglementari in Germania incepand cu 10 aprilie

Noile reglementari sunt impuse in Germania dupa ce numarul de decese datorita COVID 19 a depasit 1500 [ reamintim ca in Germania raportarea se face diferit – doar cei decedati doar din cauza pandemiei sunt numarati, cei care aveau alte boli cronice si s-a agravat starea de sanatate nu sunt inclusi in aceste statistici ]. Vestea buna este ca un numar de peste 29.000 de persoane s-au vindecat, iar numarul de noi cazuri este in scadere.

Nu se stie inca cat va dura aceasta stare in Germaniua, dar stim ca in aceste zile guvernul cauta solutii pentru a putea relua viata economica in cel mai scurt timp. Dupa unele surse neconfirmate s-ar putea sa observam o relaxare a conditiilor de carantina incepand cu 19 aprilie, dar scepticii sustin ca nu se va putea iesi din casa in modul obisnuit decat dupa jumatatea lunii mai.

Situatia in Europa continua sa fie grava, chiar daca numarul de noi imbolnaviri este in scadere. Pe de alta parte in Romania s-a inregistrat si primul caz de reimbolnavire cu COVID 19 a unei persoane care a fost declarata vindecata.

News Reporter