Moda pentru barbati

Am vrut sa discut cu voi despre carvata, mai ales ca putini stiu ca Egiptul antic este izvorul de inspiratie pentru caravata moderna. Chiar daca pare incredibil, barbati idin Egiptul antic purtau la gat fasii de tesatura, pentru a arata rangul fiecarei persoane. Cravata a calatorit prin Roma antica, apoi prin epoca de aur – anii 1800 si a ajuns si astazi sa fie la mada. Sarind evident peste caravata de trista amintire, desi daca ne gandim bine cravata poarta si cercetasii din America, dar asta e o alta poveste, sa revenim la cravata purtata de barbati in acest an.

Moda pentru barbati

In 2015 s-a renuntat la aerul acela sobru, de om de afaceri – poate si din cauza sutelor de arestari facute de DNA, iar acum la moda este aerul tineresc, vesel. Nici cravata nu putea ocoli tendintele din fashion, asa ca o sa incep cu cateva sfaturi utile, pentru cei ce nu stiu cum sa-si aleaga un anumit tip de caravata. Aceasta se alege in functie de  forma gulerului camasii si latimea reverului. La fel de importanta ca latimea este si lungimea cravatei, care trebuie aleasa in functie de inaltimea noastra. Cravatele slim au fost la moda, insa in 2015 s-a renuntat la ele. Sfatul 4Fashion: alegeti carvata ca latime in functie de latimea umerilor, daca sunteti mai subtirel,alegeti o cravata mai ingusta, iar daca sunteti lat in spate, cum se spunea pe vremuri, alegeti o cravata lata!

Cum alega materialul pentru cravata? 4Fashion recomanda lana, casmirul si matasea naturala. Iar ca numar de caravate, un minim de 4 – doua deschise la culoare, doua mai inchise – in functie de costumele la care le veti purta. Iar ca sa stiti cum le asortati: alegi ori in ton cu ceea ce ofera costumul, ori ceva care sa iasa in evidenta. Totul depinde de stilul tau de viata!

News Reporter