Este sau nu masurarea temperaturii ilegala si abuzvia?

Pandemia de COVID ne-a luat pe nepregatite, atat psihologic cat si legislativ. Asa se face ca azi se da o lege, apoi se constata ca e iliegala, neconstitutionala, etc. A devenit dela subiect de discutie masurarea temperaturii, atat in incinta magazinelor si a institutiilor publice cat si la locul de munca. Este sau nu ilegala aceasta practica? In principiu ea are la baza necesitatea de a verifica daca suntem sau nu suspecti de COVID. Practic un anagajat iti va masura temperatura si daca este sub 37,3 grade celsius esti declarat „admis” in institutie, incinta. Daca NU, esti poftit afara sau ce se intampla?

Este sau nu masurarea temperaturii ilegala si abuzvia?

Unii zic ca aici intervine acea lege GDPR – protectia datelor personale, numai ca precis nu iti ia nimeni datele din buletin si nici nu te trece pe o lista a rusinii. Asa ca varianta asta pica in opinia noastra. Pe de alta parte oricum cand mergi la medicul de familie ti se ia temeperatura, asa ca parca nu ar fi cine stie ce. Altii au dat-o pe isterie, ca uite cum aparatele folosesc tehnologia 5G, ca ne fac si ne dreg. Parca si asta e putin cam trasa de par. Noi credem ca se face din tantar armasar, ca pana la urma daca se ia temperatura la nivelul mainilor [ incheietura ], este ok.

Mai rau este ca de obicei aparatele de masurare a temperaturii au marje de eroare destul de mari, iar cand pe baza unui control nespecializat ti se interzic niste drepturi, ei bine – de aici incepe adevarata problema. Revenind la treaba cu GDPR-ul, aici practic se avea in vedere ca la locul de munca se preconiza sa se ia temepratura personalului angajat si sa se noteze intr-un catastif. Cam exagerata propunere si in mare parte, inadecvata si fara de folos. ce o sa faci? O sa angajezi pe cineva sa faca studii pe datele stocate? Parca e mai simplu asa: iei temeperatura si zici – in, out. Gata.

News Reporter