Master class: o noua fata a unui taburet

Scopul nostru este sa impartasim experiente, sa invatam ceva nou si util, sa gasim modalitati de a face lucruri manuale singuri sau cu toata familia. Precis va fi o experienta de neuitat.

O fata noua a unui taburet vechi.

Avest curs de master class incepe azi cu prima lectie, din multe altele, care speram sa le publicam spre atentia Dumneavoastra: cursuri de maiestrie la confectionarea, restaurarea diferitor obiecte. Prin urmare, astazi va prezentam o instructiune pentru restaurarea unui vechi taburet de lemn. De multe ori se intampla ca picioarele taburetelui inca sunt in stare excelenta, dar partea moale este un pic deteriorata. Daca taburetul vostru a avut de suferit – rezervati o coarda colorata – vom face cu mainile noastre o impletitura sigura si plina de culoare.

TaburetPentru aceasta vom avea nevoie de:

-cablu de parasura (paracord) sau franghie
-foarfece
-cuie
-ciocan

In fotografia prezentata se arata un taburet cu partea de sezut impletita, din aceasta cauza vom face un sezut similar, dar impletit cu coarda de parasuta. Pentru acest lucru aveti nevoie in primul rand de a a stabili varful coardei de baza sezutului printr-un cui mic, in al doilea rand sa inveliti sezutul cu  coarda de-a lungul sezutului de mai multe ori dar intr-un numar par. Apoi tragem coarda pe sub picior si impletim sezutul taburetelui de-a curmezisul peste doua corsi .

Fixam iarasi capatul corzii pe partea de jos a taburetelui si poftim: aveti un taburet nou luminos, frumos si durabil!

Vom reveni cu alte sfaturi! Vizionare placuta si spor la munca!

Alte articole: Ce putem face din cutiile de conserve?

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *