Ce stie masina ta despre tine? Totul!
IT 

Masinile actuale devin din ce in ce mai intelgente, sunt un adevarat smartphone pe patru roti. Te-ai gandit ca poate masina ta stie despre tine mai mult edecate iti imaginezi sau poate stie partenerul tau? Chiar daca nu ai o masina scumpa, dotata cu AI – Inteligenta artificiala – tot este posibil ca ea sa stie toatul despre tine: modul in care conduci, cu cine vorbesti si unde te duci mai des. Cat timp masina este in proprietatea ta, ai crede ca esti in siguranta, dar daca o vinzi sau o dai cu imprumut? Toate acestea plus posibilitatea ca masina sa se conecteze fara sa te mai intrebe la retelele WiFi te pun pe ganduri.

Ce stie masina ta despre tine? Totul!

Pana acum ne gandeam sa stergem datele dintr-un telefon sau o tableta pe care o vindem, dar putem face oare asta la o masina? Ce date raman stocate si cine le poate folosi? Iata ca nu este vorba doar de o simpla analiza, de curand s-au gasit anunturi cu legatura la datele personale stocate pe sistemele de infotainment de pe zeci de masini. Pornind de la adresa de acasa si pana la parolele de WiFi, datele sunt de vaznare pentru cine le doreste.

In concluzie, daca va inchiriati o masina dotata cu astfel de sisteme moderne, nu conectati telefonul la masina! Riscati ca datele voastre si/sau email-uri si numere de telefon din agenda sa ajunga la cine nu trebuie. Din fericire exista si varianta de a reseta masina la setarile din fabrica. Asa ca asta ar trebui sa faceti daca va vindeti masina, evitand astfel riscuri inutile. Ar fi pacat sa te trezesti ca masina ta face cumparaturi desi tu ai vandut-o deja de mult timp!

News Reporter