Masajul de relaxare pe cale de disparitie?

In ultima vreme, pe internet au aparut din ce in ce mai multe site-uri care ofera tot felul de placeri, mascate sub titulatura „salon de masaj”. Nu vom insista pe acest fel de servicii, dar intrebarea este ce facem cand chiar vrem un masaj clasic, de relaxare, care sa ne ajute sa ne detensionam.

O solutie la indemana ne ofera EnjoyBali care efectueaza si masaj de relaxare printre multe alte servicii de masaj.

Cand spunem masaj putem avea in minte un colos musculos care ne va „inmuia” oasele, dar de curand din ce in ce mai multe terapeute din Indonezia ajung in Romania. Sunt fete micute, care par fragile si care au studiat serios masajul in centre specializate din tarile lor. Suedezii nu mai detin demult suprematia in materie de masaj, nici chiar in cel de relaxare sau medical. Micutele balineze sau tailandeze sunt mult mai pricepute si mai eficiente. In Indonezia exista o traditie de cateva sute de ani, unii chiar vehiculeaza cifra de 2000 sau 4000 de ani pentru terapeutii din China.

Un masaj de relaxare bine facut, va avea un efect miraculos, veti avea o stare de bine si veti experimenta o detensionare profunda, pe care, poate, ati simtit-o intr-o oarecare masura si dupa o baie fierbinte si indelungata.

Un masaj bine efectuat dureaza cel putin 45 de minute, timp in care maseurul sau maseuza va lua pe rand fiecare grupa de muschi si o va face sa se relaxeze sub miscarile specifice. Zonele din jurul cefei sau in proximitatea coloanei pot fi usor dureroase pentru ca acolo se acumuleaza tensiune, mai ales datorita incordarii muschilor pe termen lung sau datorita unei posturi defectuase. Cu cat tensiunea acumulata este mai mare, cu atat si durerile vor fi mai accentuate, iar in final cu atat mai placuta va fi relaxarea dobandita.

Sunt medici care recomanda ca de doua ori pe an sa mergem la sauna si o sedinta de masaj pentru a ne pastra in forma si a evita aparitia unor probleme medicale.

News Reporter