Incep PROTESTELE la Parlament si Piata Universitatii!

Incep PROTESTELE la Parlament si Piata Universitatii!

Pe retelele de socializare au fost convocate noi proteste, ce urmeaza a se desfasura in Piata Universitatii pentru inceput, fiind mai mult o comemorare a eroilor revolutiei din 1989, urmat de un mar spre Parlament, in cazul in care se va strange suficienta lume. Comemorarea de la Universitatii va avea loc incepand cu orele 17:30, in timp ce protestul inedit de la Parlament va avea loc de la ora 18:00.

Cele doua proteste urmeaza a se contopi in momentul in care vor ajunge si cei de la comemorare, anume in jurul orei 19:00, asa cum s-a anuntat si pe Facebook. De altfel, la protestele de la Parlament, este de asteptat ca oamenii sa faca o blocada atat din oameni, printr-un lant uman, in timp ce masinile vor bloca si ele strazile, insa acest lucru se va intampla doar in cazul in care se vor strange peste o mie de persoane la protest. Este de asteptat ca jandarmii sa se opuna acestei blocade, si tocmai de aceea organizatorii fac apel sa fie cat mai multa lume.

De altfel, nu doar astazi sunt anuntate proteste, protestele la Parlament incepand inca de la prima dezbatere pentru prima Lege a Justitiei, in prima seara fiind peste o mie de persoane la protest, insa au existat si cateva incidente, un protestatar fiind tara 30 metri de o masina a unui deputat PSD de Sibiu. Intre timp, cateva zeci sau chiar sute au tinut aprinsa flacara manifestatiei de la Parlament.

Astazi este de asteptat sa se adune mai multe lume, probabil undeva spre o mie de protestatari, si alte cateva zeci de masini, conform celor care s-au dat interesati si au spus ca vor participa la protestul din aceasta seara. De altfel, pentru vineri este un alt protest convocat, sub numele de „22 Decembrie – fuga lui Dragnea, rescrierea secventei”, in descriere fiind realizata o mica „poveste”, cum ca manifestantii ar fi ocupat pasnic parlamentul, si Dragnea, precum Ceausescu, ar fi incercat sa paraseasca tara cu elicopterul.

De altfel, sambata se asteapta sa avem parte de un nou protest de proportii, la care si-au anuntat prezenta deja persoane din diaspora, dar si persoane ce urmeaza a sosi din intreaga tara, alaturi de studentii care in urma cu cateva zile au dat un comunicat oficial prin care anunta ca se alatura protestelor. Ramane de vazut cum vor decurge toate aceste manfiestatii, tinand cont de comportamentul destul de agresiv al fortelor de ordine, din ultima vreme.

News Reporter