Germania a interzis angajarea in abatoare prin intermediari

Teoretic asta ar trebui sa fie o veste buna pentru romanii din Germania, pentru ca de acum nu vor mai putea fi angajati la abatoare prin subcontractori [ ce bine ar fi daca asa ar fi si la cei ce muncesc la transport de colete! ], ei fiind de acum angajati direct la abatorul unde muncesc. Din pacate ar putea fi o masura temporara, fiind legata de infectarea a peste 600 de salariati din aceasta industrie cu nou COVID-19. In acest moment in Germania lucreaza peste 200.000 de persoane venite din afara granitelor, majoritatea din Europa de est, inclusiv Romania.

Germania a interzis angajarea in abatoare prin intermediari

Abatoarele care vor mai angaja de acum folosind firme intermediare pentru a scadea astfel costurile, vor fi amendate cu amenzi ce pot ajunge si la 30.000 de euro. Atentie! Nu este vorba de firmele cara cauta angajati, ci cele care angajeaza personal propriu, pentru a lucra apoi in abatoarele cu care aceste firme au contract.

Odata cu relansarea productie in Germania, peste 30.000 de romani au folosit cursele oferite de angajatorii nemti pentru a reincepe munca abandonata din cauza pandemiei de COVID. Probabil ca multi dintre cei pelcati la munca au fost sanatosi si s-au infectat in Germania, mai ales ca sunt multe cazuri unde angajatii nu au fost plecati de pe teritoriul german. Pandemia a scos la iveala probleme de care se stia, dar nimanui nu-i pasa. Asa cum spuneam la inceputul articolului ar fi cazul sa se ia acelasi tip de masuri pentru cei care lucreaza in coletarie, cu firme de genul Hermes – unde majoritatea sunt angajati prin intermediari, ducand astfel la salarii mici si imbogatirea subcontractorilor.

News Reporter