Evolutie COVID 19 in Romania

Multi romani asteapta sa scape de restrictiile impuse de COVID incepand cu 15 iunie, dar daca este sa ne luam dupa spusele minstrului sanatatii sau dupa evolutia cazurilor din ultimile zile – se observa o crestere a numarului de cazuri noi – am putea fi destul de sceptici. Asadar evolutia pandemiei in Romania dupa relaxarea din 1 iunie nu a fost una care sa ne linisteasca. Totusi sa nu punem raul inainte, mai ales ca PSD si partidul lui Victor Ponta au zis ca nu vor sustine in Parlament prelungirea starii de alerta. Cei care se opun sunt majoritari, dar a mai fost asa si cand presedintele Iohannis a zis ca ca trece la starea de urgenta. N-a fost sa fie atunci, poate o sa fie acum.

Evolutie COVID 19 in Romania

Daca cei care au treaba in interiorul tarii pot spune ca se descurca, nu acelasi lucru o putem spune de cei care au nevoie sa treaca granitele tarii. Doar Bulgaria pare ca s-a relaxat, adica putem merge la ei fara a intra in carantina, dar in Moldova sau Ungaria si Ucraina, treburile stau cu totul altfel. Practic daca un roman ar fi primit in Ungaria [ sau Moldova ] – deci ar trece vama, desi ai nevoie de un motiv serios [ ar putea fi de exemplu dubla cetaneie ],  ei bine – atunci ar trebui sa stea in carantina la domiciliu 14 zile, apoi se pare ca inca 14 la intoarcerea in tara. Prin urmare, cine face asa ceva?

Problema nu este ca ai sta in casa cele 14 zile, dar nu ai voie sa mergi la magazin, nu poti merge la medic, e destul de complicat daca nu are cine sa-ti aduca de ce ai nevoie, ca tu sa poti sta izolat. Multi au riscat chiar si in Romania si au fost prinsi si obligati sa stea in carantina institutionalizata. Adica sa mai si plateasca pe deasupra, nu mai zic ca multiau primit si amenda.

UPDate 17 iunie: numar record ce cazuri noi, 345 – cel mai mare numar in afara de 7 mai cand au fost depistate 390 de cazuri noi de imbolnavire cu COVID 19.

News Reporter