Dragnea: „Ne gandim sa modificam Codurile Penale prin ORDONANTA DE URGENTA!”

Dragnea: „Ne gandim sa modificam Codurile Penale prin ORDONANTA DE URGENTA!”

Invitata in aceasta seara la Antena3, Liviu Dragnea, Presedintele PSD a anuntat ca se gandeste sa modifice Codurile Penale printr-o Ordonanta de Urgenta (OUG). Mai pe inteles, acest lucru ar insemna o noua „OUG 13”, cea care a scos sute de mii de romani in strada in februarie 2017.

Intrebat de moderatorii emisiunii, Mircea Badea si Mihai Gadea, de ce nu modifica Codurile Penale printr-o Ordonanta de Urgenta, asa cum s-a intamplat pe timpul Monicai Macovei, Liviu Dragnea a spus ca acest lucru este foarte pertinent, deoarece tot ceea ce s-a adoptat pana acum in Parlament a fost atacat „intr-o veselie”. Se pare ca acesta este motivul pentru care legea achizitiilor publice si legea privind parteneriatul public au fost adoptate printr-o Ordonanta de Urgenta. Apoi, acesta a adaugat ca ceea ce au spus Badea si Gadea despre OUG pe modificarile Codului Penal, este foarte pertinent si are sens. In final, Dragnea a spus ca in aceasta saptamana se va consulta cu Calin Popescu Tariceanu si Viorica Dancila, spunand ca se vor gandi serios pe Codurile Penale.

Asadar, dupa spusele Presedintelui PSD, adoptarea unei Ordonante de Urgenta pe modificarile Codului Penal, ar insemna o noua OUG 13. De altfel, in aceeasi emisiune, Liviu Dragnea a anuntat ca in cazul in care Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis nu va da curs deciziei CCR de revocarea a Laurei Codruta Kovesi, liderii coalitiei nu vor sta cu mainile in san, anuntand chiar si o suspendare a Presedintelui, in cazul in care acesta nu o va revoca pe Laura Codruta Kovesi.

In incheiere, Dragnea a anuntat ca ceea ce s-a intamplat sambata in Bucuresti a fost un miting „mic”, spunand ca va urma un miting urias.

News Reporter