Cum simplu si rapid se spala adidasii albi?

Multi dintre noi prefera sa poarte pantofi albi care arata foarte bine si se potrivesc cu aproape orice tip de imbracaminte. Dar cu ingrijire necalitativa pantofii, adidasii albi de  mai devreme sau mai tarziu devin gri.

Deci, e timpul sa vorbim despre cum se spele corect adidasii albi?

original

Veti avea nevoie de:
– Periuta de dinti;
– Sapun;
– Praf de spalat;
– Un tampon de bumbac;
– Benzina sau solutie pentru indepartarea petelor;
– Otet;
– Peroxid de hidrogen;
– Suc de lamaie;
– Pasta de dinti.

Instructiuni:
1) Cea mai mare parte a pantofului este realizata din materiale textile – panza, bumbac sau alte materiale. Astfel de pantofi pot fi spalati in masina de spalat, dar mai intai trebuie sa curatati talpile pantofilor de mizeria acumulatea si pietricelele blocate in talpa. Se recomanda sa utilizati o periuta de dinti veche si inutila, inmuiati-o in apa cu sapun si curatati bine suprafata talpii.

2) Scoateti sireturile si branturile din adidasi, spalati-le separat cu sapun. Uscati-le intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui si alte surse de caldura, nu se pun in uscator, in caz contrar braturile se vor micsora si pierde din forma sa originala. Puneti adidasii curatati in masina de spalat, puneti cantitatea necesara de praf si stabiliti spalarea de temperatura rece. Apropo, unele masini de spalat moderne au un program special pentru spalarea pantofilor de sport.

3) Luati adidasii albi si indepartati murdaria uscata cu o perie solida uscat. Curatatai murdaria de pe talpi. Se toarna intr-un lighean apa calduta, temperatura careea nu trebuie sa depaseasca patruzeci de grade. Adaugaugati o cantitate mica de sapun tocat sau praf de spalat pentru copii. Spalati pantofii albi de mana, nu uitati despre sireturi sii branturi. Clatiti de mai multe ori cu apa rece pantofi, astfel incat sa puteti preveni aparitia petelor pe material.

4) Pentru a indeparta petele dificile de pe pantof din textil alb, puteti utiliza un tampon de vata inmuiat in benzina sau in solitie pentru indepartarea petelor. In nici un caz nu folositi inalbitor, clor. Uscati adidasii la temperatura camerei, in conditii naturale.

5) Solutie pentru curatarea adidasilor albi se poate face cu propriile sale maini la domiciliu. Este suficient sa se amestece in proportii egale, praful de spalat, otet, suc de lamaie sau peroxid de hidrogen. Ar trebui sa obtineti un fel de pasta groasa, care va poate ajuta la curatatul adidasilor albi.

6) Murdaria in trata adanc in panza alba poate fi indepartata cu pasta de dinti alba cu aroma de menta(este de dorit ca pasta sa aiba proprietati de albire). Inmuiati usor periuta veche de dinti si aplicati o cantitate mica de pasta de dinti, pentru a spori efectul puteti adauga si cateva picaturi de suc de lamaie. Curatati petele dificile cu peria prin miscari circulare, daca este necesar, repetati procedura de mai multe ori, apoi clatiti cu apa calduta.

Mai cititi: Ce putem face din cutiile de conserve?Master class: o noua fata a unui taburet.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *