Cum se face bruma de revelion?

Cu siguranta ati vazut si admirat de multe ori decorurile de Craciun, ramurile de conifere, crengi cu pomusoare acoperite cu bruma!

Venim si noi cu cateva sfaturi utile si moduri simple pentru astfel de decor.

Cel mai simplu mod de a impodobi cu bruma ramurile de pin este de a lubrifia ramura cu lipici, apoi de presarat cu praf de polistiren, ras printr-o razatoare marunta.

A doua metoda este un pic mai complicata, dar ea transforma o ramura de pin verde in una de poveste, acoperita cu bruma multicolora.

Pentru a face acest lucru, se prepara o solueie concentrat de sare  de bucatarie – 1 kg de sare la 1,5 litri de apa in care se dizolva si putina cerneala sau tus de culoare (albastru sau rosu). Este mai bine de folosit sarea de piatra, grunjoasa. In solutia de sare adusa la fierbere se inmoaie ramurile de pin sau brad si se lasa la frig timp de 5-6 ore (pot fi scoase pentru o noapte pe balcon).

Dimineata urmatoare ramurile se scot cu grija, pentru a nu fi scuturate cristalele formate si se atarna la uscat. Peste cateva ore mai tarziu ramurile vor fi de nerecunoscut: fiecare ac de pe ramura va straluci in scantei colorate. Ramurile, de obicei, se coloreaza in culori albastru deschis sau roz. Daca doriti doar ramuri albe  – nu adaugati cerneala.

In acelasi mod se aplica bruma pe ramurile de foioase sau cregi cu pomusoare, dar in acest caz solutia de sare nu trebuie sa fie aproape de fierbere, ci o solutie salina calda,in care se introduc ramurile cu varful in jos. Cand se usuca, pot fi aranjate intr-o vaza de sticla.

Articole la aceiasi tema:

Fulgi de zapada pentru revelion

20 de idei pentru decor rustic de revelion

Decoratiuni tricotate pentru Craciun si revelion

 

 

»»»»» Decoratiuni tricotate pentru Craciun si revelion

Decoratiuni tricotate pentru Craciun si revelion

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *