Cum coasem o caciulita in 30 de minute?

Sezonul rece a sosit si este timpul sa na imbracam calduros! Vedeti aici modalitatea foarte simpla de a coase o caciulita, foarte utila pentru cei care sunt incepatori in a coase. Vom face aceasta caciulita frumoasa si confortabila din FLEECE  (lana groasa). Caciula va fi dubla, asa ca intr-adevar va fi si calduroasa. Decorul in exemplul nostru este un print, voi insa puteti aplica orice alt decor: broderie, aplicatie, margele…

Cum coasem o caciulita calduroasa din FLEECE in 30 de minute?

Sa ne intoarcem la caciula noastra! Avem nevoie de o bucata de tesatura de aproximativ 1 m 35 cm, este cu o mica rezerva, imaginea pentru imprimare si modelul de croiala pe hartie. Modelul este conceput pentru adulti, dar poate fi usor redusa cu 4-6 cm in latime si 2-3 cm in inaltime si asa veti obtine versiunea pentru copii.

Este necesar sa se taie 4 parti egale. Doi pe partea exterioara si doua pe interior. Daca veti coase cu lana de diferite culori, caciula va fi dubla fata-verso.

Pe una dintre detaliile si transpune imaginea, acesta va fi partea laterala fata. Transferul de imagine de acest fel este realizata cu ajutorul unui fier de uz casnic, tehnologia nu este foarte diferita de tricot, dar exista o serie de nuante, asa aca aveti grija.

Pe fleece se transfera doar vopseaua, asa ca elasticitatea materialului nu este deranjata.

Incepeti sa coaseti. In primul rand, la toate cele 4 parti se coase varful.

Apoi efectuati cusaturi laterale. Pliati detaliile feta in fata si insailati cu ace de croitorie, sau, la fel ca mine, cu clipuri Tailor (lucru foarte convenabil).

Acelasi lucru este valabil si cu restul detaliilor.

Acum, ambile parti le punem impreuna, punem detaliile una intr-alta si le fixam din nou pe perimetru.

Le capsati si coaseti dar, nu uitati sa lasati o mica gaura pentru a intoarce pe fata.

Intoarcem caiulita pe fata si coasem gaura cu o cusatura ascunsa:

Se calca usor toate cusaturile, se indoiae clapa. Gata! Pentru a va lamuri si mai bine ce aveti de facut – vedeti procesul pas cu pas in GALERIA de imagini. Spor la munca!

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *