Culorile la moda in 2015/2016

Noi toti practic percepem lumea cu toate nuantele sale cu ochii. Dar din intreaga paleta bogata de culori, fiecare intuitiv sau nu, alege pentru el culoarea ce reflecta starea lui interioara, starea de spirit, lumea lui interioar. Multi au citit despre faptul ca o culoare poate chiar vindeca, deci ar fi bine sa fim mai atenti la selectarea culorilor pentru ca este foarte important pentru noi. Uneori, o rochie stralucitoare, frumoasa, poate scuti de o depresie prelungita si un pulover plictisitor pulover, purtat in fiecare zi va poate dauna starii de spirit pentru o zi ntreaga.

Culorile la moda ale sezonului de toamna-iarna 2015/2016 de la Institutului culorilor Pantone.

Anume din cauza importantei culorilor  in viata omului designerul are sarcina de a ghici cea mai de  succes si armonioasa gama de culori, care poare exercita un efect pozitiv asupra noastra. Toamna si iarna natura adoarme, este o perioada de ofilire si stingere a culorilor in natura, in locul paletei de culori aprinse si luminoase vine gamma in tonuri pastelate, intunecate si pale. Insa designerii de la Institutul de culori Pantone, au decis sa ne surprinda in acest sezon si au prezentat o viziune a sezonului de toamna-iarna intr-un mod diferit. 10 nuante de top vor fi la moda si una cu natura, care nu decat sa ne bucure.

moda

Veti fi surprinsi – este prima paleta unisex. Pentru prima data Institutul Pantone a creat o lista unica de culori pentru ambele sexe. Paleta de culori este neutra atat incat este perfecta si pentru barbati, dar si pentru femei, ea literalmente a imbibat toata multitudinea de culori naturale.

1. Iarba vesteda (Dried Herb).

Culoarea „Iarba decolorata”, sau pur si simplu verde de masline este cea mai populara culoare de toamna. Aceasta culoarea marcheaza sfarsitul verii ii atrage ochiul prin fragilitatea sa. In acelasi timp, iarba vesteda poate fi destul de activa, acest lucru este sugerat tocmai de stilul militar si safari, in care principalul instrument de executie este tocmai acest ton. Culoarea „Iarba decolorata” este neutra, dar si potrivita pentru performanta ata solo cat si pentru o completare la culorile negru sau luminoase.

2. Salvia de camp (Desert Sage).

Umbra racoroasa si linistita a salviei de camp, cu un gri subtil se refera la o nuanta de fond neutru. In principal se foloseste aceasta nuanta deoarece este atractiva pentru simplitatea sa, datorita ei atentia se concentreaza pe caracteristicile si stilul de rochie, precum si frumusetea exterioara. In cazul in care culoarea de salvie este folosita ca un supliment, tinde sa sublinieze frumusetea tonurilor auxiliare.

3. Furtuna (Stormy Weather).

Aceasta nuanta reproduce culoarea marii in timpul unei furtuni, iar culoarea cerului atunci cand ploua. Nuanta rece de gri-albastru intruchipeaza linistea si eleganta. Culoare „Storm” se potriveste perfect pentru stilulul clasic si luxos, detaliile distinctive ale caruia nu sunt scandaloase si luminoase, ci simple si concise. Aceasta nuanta ss imbina cu aproape toate culorile.

4. Stejarul galben (Oak Buff).

In contrast cu soarele de toamna care straluceste, dar nu incalzeste, nuanta de stejar galben confera caldura si in acelasi timp, nu orbeste cu splendoarea ei. Aceasta culoare se refera la culorile naturale. Se potriveste bine cu nuantele contrastante luminoase cat si tonurile din aceiasi culoare. Culoarea „stejarul Galben” este recunoscuta ca fiind unul dintre putinele culori care sunt percepute pozitiv absolut de catre toti oamenii, ridica sdispozitia si incalzeste.
5. Marsala (Marsala).

Nuanta unica, care, in functie de nuantele insotitoare poate fi atat luminoasa cat si pala. Culoarea „Marsala” reprezinta culoarea vinului rosu vechi, astringenta caruia este in crestere cu fiecare zi. Nuanta de Red maro „Marsala” are o proprietate surprinzatoare: ea accentueaza cele mai bune aspecte ale exteriorului. Cand „Marsala” este culoarea principala a rochiei, imaginea devine sobra si serioasa. Daca tonul este utilizat ca o culoare suplimentara, imaginea capata un contrast viu.

6. Golful Biscaya (Biscay Bay).

Culoarea „Golful Biscaya” este un fel de turcoaz. Nuanta sa de lux combina verdeata tropicala si spuma de mare, facand-o perfecta pentru zilele calde de toamna si noptile reci de iarna. In combinatie cu nuante mai inchise „Golful Biscaya” dobandeste o profunzime extraordinara similara cu adancimea Golfului francez. Daca, in tandem cu „Golful Biscaya” sunt  folosite culori mai luminoase, el devine brusc de luminozitatea turcoazului si stralucirea smaraldului.

7. Reflectarea intr-un lac (Reflecting Pond).

Nuanta de albastru inchis linistit, adancimea caruia seamana cu un iaz adanc. Aceasta culoare ne este data noua de catre natura, si numai ea stie ce vopsele a amestecat in ea. „Reflectarea intr-un iaz”, pare a fi creata pentru o petrecere solo, pentru ca frumusetea sa este complet perfecta pe orice factura.

8. Orange Cadmium (Cadmium Orange).

Aceasta nuanta s-a intors in paleta de culori actuale si la moda din indepartatii ani 1960-70. „Cadmiu Orange” aminteste de culoarea calda a coralului, usor stropit cu praf si incalzit de  lumina soarelui de toamna. In functie de combinatiile de culori si jocul de lumina, el poate ingloba in caldura portocalie sau coralul moale.

9. Rosa de Cashmere (Cashmere Rose).

Nuanta „Cashmere Rose” este plina de moliciune si eleganta unei flori parfumate. Tonul roz cald,  diluat subtil in ton de lapte, il face extrem de atractiv si linistit. „Cashmere Rose” este folosit ca un contrast, pentru a dilua un ton luminos, dar si ca o culoare primara atunci cand se doreste a sublinia moliciunea si liniile concise a croielii.

 10. Orhideea Violet (Amethyst Orchid).

Intriganta, plin de viata si senzuala nuanta „Orchid Violet” este cea mai neobisnuita in paleta de culori la moda. Acest ton este neobisnuit pentru sezonul toamna-iarna, cu toate acestea, datorita delicatetei a dobandit caldura si moliciunea necesar, fara a pierde expresivitatea naturala. Multi creatori de moda au preferat sa folosească culoarea „Violet Orchid”, ca nuanta principala a rochiei, dar nu este mai putin interesant, si in combinatie cu alte nuante. Vizualizati si GALERIA cu fotografii cu modele exceptionale in tote aceste nuante de culori.

Vă multumesc pentru atentie! Ramaneti frumoase!

News Reporter