Comorile celor sapte mari – Van Cleef & Arpels

Despre comorile celor sapte mari – o colectie de vis a casei de moda in domeniul bijuteriilor – Van Cleef & Arpels.

De curand, la 14 iulie 2015, una dintre cele mai luxoase si celebre case de bijuterii Van Cleef & Arpels a prezentat noua sa colectie de bijuterii. Colectia a avut de mult succes incatt este considerata drept demna de a intra in istoria artei bijuteriilor fine.

Colectia de bijuterii prezentata la Paris de Van Cleef & Arpels a fost creata de artisti inspirati din calatoriile pe mare, din acest motiv colectia poarta numele de «Seven Seas» (Sapte mari). Este demn de remarcat faptul ca acelasi nume are o colectie de poezii ale celebrului calator povestitor Rudyard Kipling. Seven Seas (Sapte mari) – Neagra, Marea Caspica, Marea Mediterana, Marea rosie, Marea Araba, Marea Adriatica si oceanele (Atlantic si Indian) – au definit starea de spirit a bijuteriilor complicate si rafinate.

Pentru marca Van Cleef a fost ntotdeauna caracteristic culorile luminoase in bijuterii, ei nu se margineau doar la utilizarea anumitor diamante. Smaraldul, safirul, turcoazul, Aquamarine – toate aceste pietre au fost folosite si inainte pentru crearea colectiilor sale. Dar in colectia «Seven Seas» combinatia acestor pietre a primit un nou sunet.

Bijuteriile de lux au dobandit nu numai culorile marii (aqua), dar si formele locuitorilor lor. Designerii n-au uitat ca marea mai are si coasta. Printre bijuteriile dedicate Mediteranei este, de exemplu, un colier-convertibil de o frumusete nebuna cu flamingo coral.

Ideea cheie a colectiei – bogatia de forme si traditii, pietre, tehnici, modele, stiluri, si prin urmare – Sapte mari.

Este remarcabil faptul ca maestrii bijutieri de astazi incearca sa surprinda publicul nu numai cu bijuterii fine de lux si bogatia produselor, dar si prin zborul fanteziei, minunatele solutii de proiectare si demonstrarea de gust cu adevarat sofisticat.

Colectie de bijuterii o vedeti AICI.

Mai cititi si: Despre barbati si brose: 25 de variante cu brose pentru barbati

O noua tendinta in moda – geanta-carte

News Reporter