Cine completeaza formularul de recensamant online

De obicei cei are sunt pleati din tara de ani de zile nu ar trebui sa completeze formularul de autorecenzare, doar ca nimic surprinzator, organismele statului nu sunt in stare sa ofere informatii din prima zi. De aceea gasim in prima faza o explicatie:

Recensământul se desfășoară în toate țările Uniunii Europene și care, din cauza pandemiei, a fost amânată cu un an. Este pentru prima dată când numărarea populației și a locuințelor va fi 100% informatizată.

Citind cele de mai sus ce intelegem? Ca nu conteaza unde esti, vei completa formularul. Doar ca e vorba de gospodarie in formularul de recenzare, deci daca nu ai casa in Romania, nu stai cu chirie sau la mama acasa ce completezi? N-am adresa, dar sunt in Franta de 20 de ani?

Institutul Național de Statistică a pregătit o platformă,  recensamantromania.ro, care va putea fi accesată online. Autorecenzarea online în cadrul Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) se desfășoară în perioada 14 martie – 15 mai.

Deci precum scrie mai sus, e vorba de recensamantul locuintelor, oare sa treci adresa ta din Munchen, sau pe cea a bunicilor de pe Strada Invierii?

Românii din țară trebuie sa dea detalii despre rudele din strainatate

Iata ca de fapt ei ramasi in tara vor trebui sa competeze detalii despre cei plecati din tara. Intrebarea este pana la ce grad de rudenie ai aceasta obligatie? Daca copii completeaza pentru parinti, de unde stii care a facut asta? Incepi sa te informezi. Dar daca nu mai ai pe nimeni in tara, ma refer la rudele de grad cat de cat apropiat, ca altfel ar di verisori de gradul 8 in tara, are ar putea sa te treaca in formularul de recenzare.

Românii rezidenți în țară vor trebui să dea detalii despre rudele plecate în străinătate, în formularul de autorecenzare fiind inclusă și o întrebare în acest sens. Totodată, românii din diaspora nu vor avea de completat un chestionar special în cadrul etapei de autorecenzare, au explicat reprezentanții INS,

Asa ca acum s-a lamurit macar problema diasporei, NU trebuie sa completeze niciun formular online! Nu e clar cine va trece insa datele despre ei. Probabil ca cei care au locuit la un moment dat impreuna cu ei, ca altfel ce rost ar avea? Inca un eveniment organizat de stat fara cap si fara coada. Ma intreb cine dintre ei trecuti de 70 de ani va completa formularul de recenzare.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *