Cat costa un plin la o masina electrica

Este stiut ca in Romania avem cea mai scumpa benzina si motorina, dar nici cu masina electrica nu iesi cine stie ce daca nu stai la casa si te alimentezi de la priza proprie. Daca vrei sa sti icat te costa un plin la o masina electrica, afla ca ajunge la 22 de lei si poate creste pana la 33 de lei in functie de acumulatori. In 45 de minute ai 80% full, iar cu asta faci cam 150 de kilometri, ceea ce sincer sa fiu nu pare a fi rentabil pentru unul car emerge sa zicem de la Bucuresti la Brasov cu masina. Nici la Hibrid nu stai mult mai bine, dar pentru oras este super ok.

Cat costa un plin la o masina electrica

Pretul in statiile de benzina este de un leu pe kw/ora la incarcarea bateriilor auto. Este adevarat ca la priza de acasa incarcarea bateriei de la masina dureaza opt ore, in timp ce la statiile de incarcare rapida dureaza minim 20 de minute! Dar si la pret este o diferenta, acasa iesi aproape la jumatate.

Am un prieten ce are un Volkswagen e-Golf si la el un plin costa undeva la 70 de lei! Cam scump zic eu avand in vedere autonomia masinii, dar ce-i drept dureaza 45 de minute sa o incarci 100%! Cu banii astia mergi maxim 200 de kilometri. La un consum de benzina de 6% drum in afara localitatii ar veni 12 litri de benzina, adica tot cam 70 de lei! Evident ca in oras iesi pe plus, am mai zis parca ca masinile electrice sunt excelente pentru oras, in rest vrei sau nu, tot cele clasice trebuiesc folosite. Nu mai zic de pretul unei masini electrice in comparatie cu o masina pe benzina/motorina second hand!

News Reporter