Apartament abandonat – un muzeu adevarat in Paris

Madame de Florian a fost o vedeta franceza si actrita, dar si doamna de companie, care a fugit  in sudul Frantei in timpul celui de al doilea razboi mondial. Ea a pastrat apartamentul ei din Paris situat pe malul drept in apropiere de Opera Garnier, cu gandul ca se va intoarce candva. Cu toate acestea, nu s-a mai intors inapoi dupa razboi. Din timpul celui de al doilea razboi mondial, apartamentul a fost neatins, pana de curand, cand un judecator a intrat in apartamentul ei. Ceea ce s-a gasit acolo a fost o capsula a timpului, plina de comori. Apartamentul era acoperit de praf, dar perfect conservat.

O femeie bogata si-a abandonat apartamentul. Ceea ce s-a gasit in interiorul lui a fost incredibil.

Tot mobilierul din perioada de pe timpul razboiului a ramas cum l-a lasat. Impresia era ca a fost acolo ieri.
Desi pare ciudat, avand in casa piese impaiate, ceea ce era sa fie un semn de bogatie.
Locuinta nu a fost deschisa pentru public si este inca plina cu bunurile  detinute.
In interior, a fost gasit un tablou de Giovanni Boldini, un portret al proprietarei apartamentului, Madame de Florian.
Pictura a fost vanduta pentru 2,1 milioane de euro, iar restul elementelor din interiorul apartamentului ar fi  la fel in valoare de mii de euro.
Apartamentul este ca o lectie de istorie, care arata cum era viata in acea perioada in Paris.
In acest apartament vezi istoria pas cu pas. Apartamentul a fost in masura sa ramana abandonat si neatins, deoarece doamna de Florian a continuat plata chiriei pana in 2010. In ciuda faptului ca a platit chiria, ea nu s-a mai intors niciodata.

Date dupa Wikipedia: Marthe de Florian (Paris, Franta, nascuta la 9 sept 1864 – Trouville-sur-Mer, Franta, decedata la 29 august de 1939), s-a nascut ca Mathilde Heloise Beaugiron a fost o doamna putin cunoscuta francezilor (curtezana) in timpul la Belle Epoque. Ea a avut iubiti celebri, precum Georges Clemenceau (inainte de a deveni al 72-lea prim-ministru al Frantei), Pierre Waldeck-Rousseau (al 68-lea prim-ministrul al Frantei), Paul Deschanel (Presedintele Nr. 11 al Frantei), Gaston Doumergue (al 13-lea Presedinte al Frantei), si artistul italian Giovanni Boldini, care i-a pictat portretul. Povestea ei reaparut in 2010 cand lucrurile ei au fost descoperite in apartamentul ei parizian, situat pe 2 square La Bruyere (în arondismentul 9), neatins de zeci de ani, ca intr-o capsula a timpului.

Vizualizati GALERIA de imagini din apartamentul Marthei de Florian.

 

 

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *