Protestatarii dupa intalnirea cu Tudose: „Raspuns NEGATIV! CONTINUAM protestele!”

Protestatarii dupa intalnirea cu Tudose: „Raspuns NEGATIV! CONTINUAM protestele!”

In urma cu cateva zile, circa 43 de organizatii civice, printre care si Coruptia Ucide sau Initiativa Romania au adresat o scrisoare deschisa, premierului Romaniei, Mihai Tudose, de a participa la un dialog privind Legile Justitiei, dar si asupra modificarilor ce urmeaza a fi aduse Codului de Procedura Penala. La scurt timp, Tudose a dat un raspuns favorabil protestatarilor si a anuntat ca ii asteapta pe 27 decembrie, incepand cu ora 11:00 (astazi), la Guvern pentru a avea un dialog.

Pentru aceasta intalnire au fost alesi circa 7 reprezentanti de la mai multe organizatii, precum Coruptia Ucide (Alexandru Socol), Initiativa Romania (Mihai Politeanu), Diaspora (Radu Dumitru), #REZISTENTA (Mihai Tudorica), Va Vedem din Sibiu (Ciprian Ciocan), Initiativa Timisoara (Laurentiu Stefanescu), ANOSR – Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (Marius Deaconu).

Imediat dupa iesirea de la intalnirea cu premierul Mihai Tudose, protestatarii au transat problema inca de la inceput, prin vocea lui Mihai Politeanu care a anuntat raspicat ca au fost 3 propuneri, doua refuzate, premierul raspunzand numai la una, propunerea ce face referire la sesizarea Comisiei de la Venetia privind Legile Justitiei, spunand ca in cateva zile va lua o decizie privind aceasta solicitare.

Celelalte doua solicitari ale reprezentantilor protestatarilor au fost: prorogarea Legilor Justitiei printr-o Ordonanta de Urgenta a Guvernului pana in momentul in care Comisia de la Venetia isi va exprima un punct de vedere si a doua solicitare – demiterea urgenta a Ministrului Justitiei, Tudorel Toader, care in opinia protestatarilor nu mai este un partener moral.

Asadar, ca urmare a acestei discutii, la care Tudose a stabilit sa nu fie de acord cu solicitarile strazii, se pare ca protestele vor continua!

News Reporter