Prezenta la vot in diaspora in turul 2

Diaspora a decis sa voteze, a aratat acest lucru in turul 1 dar si in turul doi, mai ales ca in prima zi de vot, vineri – au votat cu 14.000 de persoane mai mult decat in primul tur. Nu trebuie sa ne grabim insa cu rezultatele, daca in primul tur prin corespondenta au votat peste 25.000 de persoane, in turul al doilea au fost doar 17.503. Asta ar putea insemna ca o parte au renuntat sa voteze prin corespondenta si au mers la urne, sau poate ca nu au vrut sa voteze pentru niciunul dintre cei doi ramasi in cursa.

Prezenta la vot in doaspora in turul 2

Azi este a doua zi de vot in diaspora pentru turul doi, alegatorii avand pe lista doi candidati: Klaus Iohannis si Viorica Dancila. La sondajele de la iesirea de la urne Exit Poll-ul arata ca actualul presedinte conduce. Este posibil ca votul din diaspora sa conteze, sau ca in primul tur, sa nu influenteze balnta voturilor din tara.

Se pare ca decizia de a se vota in diaspora trei zile consecutiv a dus la micsorarea cozilor, la cele mai multe sectii de votare s-a votat lejer, nefiind inghesuiala, desi numaru de voturi acumulate au depasit 100.000 doar in prima zi. Mai avem pana duminica cand grosul alegatorilor din tara va decide cine va fi presedintele Romaniei pentru urmatorii cinci ani. Asteptam sa vedem daca si in tara prezenta la vot va fi mai mare ca in primul tur. Iar duminica dupa inchiderea urnelor vom afisa rezultatele preliminare, urmand ca dimineat asa discutam rezultatul final impreuna cu dumneavoastra!

UpDate 24 noiembrie ora 19: Prezenta la vot in marile comunitati de romani din Uniunea Europeana a depasit orice asteptare – peste 122 de mii in Italia, 94 de mii in UK, Germania 93 de mii iar Spania, desi are cele mai multe sectii de votare – peste 82.000 de romani au votat pana la ora aceasta.

News Reporter